Dieta Scarsdale este foarte asemanatoare, ca structura a meselor si ca principiu de baza, cu dieta daneza. Ca si in cazul dietei daneze, cand urmati dieta Scarsdale este foarte important sa nu inlocuiti niciun aliment cu altul asemanator, ci sa respectati intocmai meniul scris.
Dieta Scarsdale nu este recomandata femeilor insarcinate sau celor care alapteaza. De fapt, in aceste etape din viata dumneavoastra este de preferat sa nu urmati nicio dieta ci sa aveti un meniu echilibrat care sa va asigure toate elementele de baza de care are nevoie organismul uman.
Dieta Scarsdale dureaza, ca si dieta daneza, 14 zile. In cazul in care vreti sa slabiti mai mult de 5-8 kilograme (cat promite aceasta cura de slabire), asteptati cel putin doua saptamani pana la reluarea dietei Scarsdale.
Meniul este stabilit de la inceput pentru pranz si cina, iar micul dejun este acelasi in fiecare zi de cura: o jumatate de fruct (mango, grapefruit, 100 de grame de ananas sau o felie medie de pepene galben); o felie de paine (integrala, neagra sau graham, ca atare sau prajita) si o cafea sau un ceai neindulcite.
Iata meniul, pe zile:
LUNI
Masa de pranz:
– 2-3 bucati de carne de pui, curcan sau vita, fripte sau fierte;
– 2 rosii, fie crude fie inabusite;
Cina:
– 200 de grame de peste (de preferinta peste slab, gen pastrav, macrou, caras) sau fructe de mare;
– salata de legume cu verdeturi;
MARTI
Masa de pranz:
– o salata de fructe (pentru prepararea acesteia puteti folosi orice fel de fructe. Este totusi de preferat sa evitati fructele uscate si bananele pe cat posibil);
Cina
– 200 de grame de carne (slaba, fara piele) preparata la gratar;
– legume ca: rosii, varza, telina, castraveti;
MIERCURI
Masa de pranz:
– salata de peste (ton sau somon) cu ulei de masline (o lingurita) si zeama de lamaie(peste, la care puteti adauga o ceapa taiata, salata verde sau rosii, de exemplu);
– o felie de pepene galben sau un grapefruit;
Cina:
– 200 de grame de friptura facuta la gratar din carne slaba (curcan, pui sau vita);
– salata de legume (cu rosii, salata verde, telina rasa si zeama de lamaie);
JOI
Masa de pranz:
– 2 oua fierte sau facute ochiuri in apa;
– 200 de grame de branza de vaci;
– 2 rosii crude sau inabusite;
– 1 felie de paine graham, integrala sau neagra;
Cina:
– 200 de grame de carne de pui inabusita sau la gratar;
– salata de spanac, fasole verde si ardei;
VINERI
Masa de pranz:
– 200 de grame de branza (puteti sa va faceti un platou cu mai multe tipuri: branza de vaca, cascaval, branza de vaci, urda);
– spanac pe saturate;
– 1 felie de paine;
Cina:
– 200 de grame de peste;
– salata de legume crude;
– 1 felie de paine integrala;
SAMBATA
Masa de pranz:
– salata de fructe pe saturate;
Cina:
– 200 de grame de carne de pui sau curcan preparata la gratar;
– salata din rosii si salata verde;
– 1 grapefruit;
DUMINICA
Masa de pranz:
– 200 de grame de carne de pui sau curcan preparata la gratar;
– salata de rosii cu morcovi sau varza gatita fara ulei sau broccoli/ conopida;
– 1 grapefruit;
Cina:
– 200 de grame de carne de vitel fiarta;
– salata de legume: salata verde, telina, rosii, castraveti;