Cicluri steroizi – recomandate sau nerecomandate

steroiziÎn linii mari, un ciclu de steroizi se refera la receptia semnificativa a anumitor steroizi, utilizatorul decizând pentru sine în ce scop s-a gândit sa consume anumite medicamente, determinând durata ciclului si doza. În acelasi timp, pe primul plan sunt circumstante precum prezenta sau absenta finantelor, disponibilitatea medicamentelor, toleranta organismului utilizatorului si asa mai departe.

Multi sportivi cred ca doar un singur curs lung de steroizi poate fi eficace. Utilizând toate avantajele ciclurilor scurte cu un curs lung, se poate constata ca ciclurile scurte urmate de perioade de odihna scurte, pot fi mai eficiente decât un singur curs, în plus organismul având mai putine daune.

De obicei sportivii profesionisti folosesc steroizii în cicluri de câte de 8 luni  sau mai mult, urmate de o pauza de trei luni sau patru luni si apoi încep un nou ciclu. Toate ciclurile sunt specifice atât ca termen de steroizi cât si ca dozaj. Toate acestea sunt realizate în asa fel încât în ultima zi a ciclului, din organism sunt retrasi toti steroizii. Pentru a utiliza aceste cicluri de steroizi, trebuie sa cunosti bine caracteristicile steroizilor, precum si durata efectelor acestora asupra organismului. Testosteronul cipionat ramâne în sânge timp de doua saptamâni iar testosteronul propionat un timp de 3-4 zile. Acesta este si principalul motiv pentru care medicii recomanda  injectarea saptamânala de testosteron în timpul terapiei cu hormoni. La început testosteronul trebuie administrat de doua ori pe saptamâna, apoi trebuie luata o pauza si continuata din nou.

Citeste si:  De ce si cum sa alegi un fotograf bun pentru foto botez si nunta?

Sa presupunem ca faci un ciclu de 8 saptamâni, urmat de o vacanta de 4 saptamâni si bineînteles reiei apoi tratamentul. În acest caz, organismul se va odihni doar doua saptamâni, dar acest lucru nu este suficient pentru a putea fi restabilit. În plus receptorii de celule nu au timp sa se recupereze iar eficacitatea va scadea considerabil.

Oamenii se pot adapta la orice modificari. Daca folosesti un program de dieta saraca în carbohidrati pentru câteva zile, apoi introduci elementul macro înapoi în dieta, organismul va începe sa elibereze carbohidrati, ceea ce sugereaza ca ar putea urma sa-ti fie foame de noi carbohidrati. În mod similar organismul merge cu orice substanta. Dacî introduci 2000 de miligrame de hormoni masculini, se vor produce schimbari puternice în organism.  Cu toate acestea, daca folosesti testosteron o lunga perioada de timp, organismul va începe sa reduca sinteza hormonului natural.

Desigur, la introducerea oricarei substante din exterior, organismul va reactiona în functie de situatie. Ciclul de steroizi este finalizat dupa câteva saptamâni de la reducerea productiei naturale de testosteron. Organismul recupereaza mai repede ciclul de opt saptamâni decât un tratament cu un curs lung. Trebuie sa-ti pui sanatatea pe primul plan si ar trebui sa te gândesti întotdeauna, ca vei produce tulburari grave în sistemul hormonal, pe care le vei resimti odata cu înaintarea în vârsta. De aceea trebuie sa te gândesti în mod constant la sanatatea ta, pâna nu va  fi prea târziu. Acest lucru poate fi evitat daca utilizezi cicluri scurte cu anabolice. Daca vrei sa reiei nu depinde decât de tine, alegând schema cea mai adecvate.