Cum sa alegi cel mai bun detector de gaz

Cum putem alege un detector de gaz la cel mai bun raport calitate/pret ? O multime de persoane isi pun aceasta intrebare cunoscand riscurile legate de scurgerile de gaze. Un detector de gaze trebuie ales tinand cont de parametri precum instalare, alarma si indicator luminos.

Un detector de gaz are drept scop principal alertarea utilizatorului in momentu in care are loc o scurgere de gaze pentru a preveni o eventuala explozie. Se poate instala in orice incapere a casei, in special in apropierea unui aparat susceptibil de a provoca scurgeri de gaz.

Cel mai bun detector de gaz este cel echipat cu un senzor cu sensibilitate reglabila. Cu alte cuvinte, poti determina aparatul sa dea alarma in momentul in care in aer este atisns un procent de 10-15% din cantitatea considerata minima pentru o explozie. Numarul de unitati este la fel de important in alegerea unui detector de gaz. In functie de cate dispozitive consumatoare de gaz exista in locuinta, tot atatea detectoare trebuiesc setate. Pentru aragaz este obligatoriu unul separat oiar penru centrala termica se impune unul suplimentar.

Cele mai importante functii de care trebuie sa se tina cont in alegerea unui detector de gaz bun sunt alarma sonora si sistemul de avertizare vizuala. Alarma sonora trebuie sa fie capabila sa ofere o intensitate acustica perceptibila ca ton de alerta, valoarea acceptata fiind de 80dB. Functia de avertizare vizuala va alerta nu numai daca exista o emanatie de agze in locuinta ci si cazul in care trebuie resetati parametrii de lucru penru a beneficia din nou de combustibil.

Citeste si:  Cum iti alegi ochelarii de soare

Incarcarea – in general, modelele portabile functioneaza pe baterii sau acumulatori, iar aparatele care se instaleaza pe perete pot avea baterii sau sa necesite sa fie conectate la o priza. Multe modele te avetizeaza cand se termina bateria sau daca a fost intrerupta electricitatea.