5 sfaturi pentru a calatori linistit cu copiii in strainatate

Sa pleci pentru prima data cu un copil in strainatate sau in vacanta, poate sa fie o adevarata aventura. Iata in acest caz cateva sfaturi pentru ca experienta sa fie una perfect reusita si de neuitat.

De ce este o veritabila aventura? Pentru ca trebuie sa te gandesti la o multime de lucruri- alimentatie, limba diferita, un eventual traseu cu avionul, dar si activitati de tinut ocupat copilul pe avion….totul va fi nou pentru micul ingeras si asta inseamna ca va trebui sa dublezi eforturile pentru a –l ajuta sa se adaptze noii situatii si pentru a-l mentine ocupat.

Ia un avion de noapte daca vrei sa mergi intr-o destinatie mai indepartata. Decolarea si aterizarea sunt mereu momente delicate. Dar o alta problema mai delicata o reprezinta durata calatoriei. Pentru ca va trebui sa stea intr-un loc si calm pentru mai multa vreme, acest lucru poate sa fie o veritabila provocare. Deci un avion de noapte este o solutie ideala deoarece copilasul va dormi pe toata durata zborului.

Impregneaza-l cu cultura tarii in care ajunge. O alta tara in care cetatenii vorbesc o alta limba si un teren necunoscut pot deruta copiii. De unde si importanta de a-i pregati in avans. Va trebui sa ii previi ca vor intelege cuvinte si sunete noi dar ca vor trai o experienta extraordinara.

Citeste si:  Sfaturi pentru fi frumoasa, nu doar atragatoare

Procedeaza etapa cu etapa atunci cand vine vorba despre mancare. Cand ajungeti la destinatie, incearca sa ii dai alimentele care se intalnesc peste tot- orez, cartofi, paste sau legume. Si daca se adapteaza foarte bine, puteti incerca noi savori, cu conditia sa nu se exagereze bineinteles.

Opteaza pentru un spatiu de cazare la casa sau apartament. O alegere mult mai buna decat un hotel. va costa mai mult, nu vei avea atat loc de desfasurare si poate ca micutii vor face galagie. In plus, se vor simti ca acasa.

Repereaza care sunt spatiile rezervate copiilor. Cel mai bine ar fi sa vizitezi mai ales locurile aflate in apropiere de ele.