Cum sa cureti petele de pe mobila din piele

descarcare-66Mobila din piele este usor de curatat si de intretinut, in cele mai multe cazuri. Putine sunt cazurile care sunt considerate a fi de urgenta si care necesita ajutorul unui profesionist pentru a curata acest tip de material. Pielea este, in general, un material destul de “prietenos”.

Desi mobila din piele este scumpa, ea poate dura o viata intreaga, iar investitia se amortizeaza cu doar un pic de ingrijire zilnica sau saptamanala. De regula, producatorii de mobila din piele, cum sunt cei de la magazinul online mobilakoncept, ofera instructiuni clientilor cu privire la curatarea si intretinerea acestui material. Desigur, exista diferite tipuri de piele utilizate in fabricarea mobilei, iar fiecare poate necesita diferite metode de curatare.

Cu toate acestea, in cazul in care mobilierul din piele nu vine la pachet cu instructiuni de intretinere, poti incerca chiar tu cateva metode de curatare. Este important ca, inainte sa cureti, sa testezi intotdeauna intr-un loc discret. Trebuie sa utilizezi o miscare circulara de stergere, sa nu freci si sa nu folosesti substante sau materiale abrazive. In cazul in care pata este greu de indepartat, atunci este cazul sa te consulti cu un profesionist.

Nu folosi niciodata produse chimice concentrate, alcool sau detergenti puternici pentru a curata pielea. Toate acestea pot provoca daune ireparabile mobilierului din piele, fie ca este vorba de o canapea, un scaun directorial sau altceva. De asemenea, aminteste-ti ca este intotdeauna bine sa fii bland in miscari cand cureti pielea.

Citeste si:  Ce lucruri nu trebuie să lipsească din bagajul copilului atunci când plecați în vacanță

Curatarea de zi cu zi a mobilei din piele:

Sterge mobila din piele cu o carpa moale si curata. Cu cat faci mai des acest lucru, cu atat mai bine. Este preferabil ca materialul carpei sa fie de culoare alba. De ce? Acest lucru asigura ca nu vei depune colorantii din carpa pe pielea de pe mobila.

Aspira mobila din piele din cand in cand, la fel cum ai proceda cu orice alt material de tapiterie. Dar, spre deosebire de alte tapiterii, poti utiliza si o carpa umeda si moale la final daca observi ca nu au fost indepartate toate impuritatile. Doar asigura-te ca aceasta carpa este usor umeda si nu uda.

Salvează