Dry January sau Luna Fara Alcool: care ii sunt avantajele?

Dry January este un fenomen international care a atras milioane de persoane din intreaga lume in fiecare an. Conceptul este simplu: sa te abtii de la consumul de alcool o luna intreaga, indiferent daca este vorba despre bere sau de vin. Dry January reprezinta ocazia excelenta pentru consumatorii de alcool sa isi reconsidere consumul de alcool si sa devina mai constienti cu privire la efectele negative ale alcoolului.

Care sunt beneficiile fizice oferite de Dry January?

Dry January este ocazia perfecta de a deveni mai constient de efectele negative ale consumului de alcool si sa iti amintesti cat este de important sa limitezi consumul de alcool. O luna fara alcool vine cu o multime de beneficii fizice.

Intai si intai, somnul tau va fi mai de calitate. Persoanele care se abtin sa consume alcool timp de o luna vor vedea ca vor beneficia de un somn de calitate. Asta datorita faptului ca alcoolul diminueaza peoductia de melatonina, hormonul care ne ajuta sa adormim.

In plus, Dry Juanuary ne ajuta sa avem o digestie mai buna. Alcoolul poate provoca balonari si crampe abdominale si poate, in egala masura sa interfereze cu absorbtia de nutrienti.

Citeste si:  Cum ne alegem banda de alergat?

Care sunt avantajele fizice oferite de Dry January?

Dry January este benefic nu doar pentru sanatatea fizica ci si pentru sanatatea mentala. In primul si in primul rand, daca te abtii o luna intreaga de la consumul de alcool iti poti regasi motivatia si concentrarea. In plus, Dry January te poate ajuta sa reduci stresul si anxietatea. Alcoolul provoaca dependenta si poate deveni o sursa de stres si de anxietate pentru un numar mare de persoane.
Dry January poate sa te ajute sa iti imbunatatesti starea de spirit. Alcoolul poate provoca unele sentimente precum depresie, furie sau tristeste. Astfel, daca te abtii de la consumul de alcool iti poti regasi echilibrul emotional.

Sursa: https://www.plare.fr/le-dry-january-ou-mois-sans-alcool-les-avantages-du-sevrage-alcoolique/