5 sfaturi pentru a incuraja un copil lenes

Numerosi parinti se plang de faptul ca au un copil lenes. Ori, copilul lor este cu adevarat lenes? Oare nu vorbim aici despre parinti carora le lipseste caracterul?

Adjectivul lenes este cel care desemneaza un copil sau o persoana care este incapabila sa isi duca la bun sfarsit obligatiile, deoarece prefera in locul lor unele activitati mai placute. Obligatiile sunt cele care implica eforturi si o buna doza de sacrficiu.

Unii parinti nu isi incurajeza copiii sa isi indepineasca sau sa isi duca la bun sfarsit obligatiile. Iar din acest motiv, copiii nu ajung sa isi dezvolte vointa, o calitate care este totusi, esentiala.

Care sunt cele mai bune sfaturi de pus in practica atunci cand un copil este lenes?

Din ce cauza este copilul lenes? Daca vei indentifica cauza vei fi in masura sa pui la cale strategii pentru a-l motiva si pentru a-i dezvolta vointa.

Incearca sa iti corectezi propriul comportament. In cele mai multe cazuri, un copil este lenes din cauza faptului ca parintii i-au permis acest comportament. Parintii trebuie in acest caz sa iti modifice comportamentul pentru ca lenea sa nu devina o trasatura de caracter.

Fii un exemplu. Parintii trebuie sa fie un exemplu demn de urmat. Deci trebuie sa le arate copiilor importanta responsabilitatii si disciplinei. Cu parinti exemplari, copilul nu isi va mai dori sa fie lenes.

Citeste si:  4 lucruri de care sa tii cont pentru un sejur reusit in strainatate

Recompenseaza-ti copiii. Atunci cand un copil merita, ar trebui sa il recompensezi. Vor vedea ca pentru a obtine ceva vor trebui sa depuna eforturi.

Trebuie sa fii mereu constant si sa le trasezi sarcini de indeplinit. Un copil nu trebuie sa gaseasca mereu scuze atunci cand trebuie sa isi indeplineasca sarcinile. Este esential sa respecte instructiunile si sa nu cedezi in fata lui.

Parintii sunt direct responsabili de educarea si modelarea unui copil. Copii disciplinati sunt capabili sa isi duca la bun sfarsit toate obiectivele fixate mai tarziu.