OnePlus Nord: pret, fisa tehnica, data lansarii, tot ce trebuie sa stii

OnePlus Nord este noua tentativa de la OnePlus in segmentul telefoanelor din gama mid range. Constructorul vrea sa propuna utilizatorilor telefoane la preturi accesibile dupa ce a marit pretul telefoanelor din gama principala, care face obiectul unei redirectionari spre gama premium. Disponibilitate, specificatii tehnice, design, in cele ce urmeaza va spunem tot ce stim despre noul telefon de la OnePlus inainte de prezentarea sa oficiala.

OnePlus s-a facut cunoscut publicului datorita unor flagship killers, smartphone-uri care ofera performante apropiate de gama premium, insa la un pret mai mult decat accesibil. Pana in prezent, constructorul nu s-a indepartat de acest model decat o singura data – in 2015, odata cu lansarea lui OnePlus X, un model orientat spre gama mid range la un pret scazut.

Inca nu se stie cu exactitate pretul la care va fi vandut telefonul OnePlus Nord. Va amintim ca pretul lui OnePlus 8 a fost de 699 de euro in versiunea standard insa poate ajunge la 999 euro in cazul variantei mai echipate. Este cam imposibil sa vedem telefonul OnePlus Nord la un pret de peste 500 de euro.

Data oficiala a prezentarii lui OnePlus Nord a fost stabilita pentru 10 iulie 2020 si va avea loc in India. Inca nu se stie cand va sosi in mod oficial in Europa. Ce este sigur este ca nu va trebui sa asteptam prea mult timp pana la comercializarea lui OnePlus Nord. In partea din spate ar trebui sa regasim un senzor foto triplu pozitionat pe verticala in coltul superior stanga, chiar daca constructorul are obiceiul sa isi centreze camerele foto in mijloc. Perforatia din fata este deplasata spre axa ecranului.

Citeste si:  Greseli de evitat atunci cand purtam o masca pentru a ne proteja

Cititorul de amprente este integrat in ecran, aceasta functionalitate popularizata de catre OnePlus este din ce in ce mai propusa pe telefoanele din gama mid range. OnePlus Nord trebuie sa se multumeasca cu o certificare IP53 fata de OnePlus 8si 8 Pro care beneficiaza de certificare IP 68.

Ecranul este AMOLED de 6,55 inchi si rata de refresh de 90 Hz. Procesorul nu este atat de puternic, este un Snapdragon 865 insa ofera performante suficiente pentru majoritatea utilizatorilor.