Sfaturi in alegerea unei trotinete electrice

In urma cu cativa ani trotineta era rezervata copiilor. Insa azi, a devenit un veritabil mijloc de deplasare prin mediul urban, din ce in ce mai multi adulti o folosesc pentru a se deplasa la job sau dintr-un loc in altul al orasului, evitand aglomeratia. Trotineta electrica a sedus un numar mare de adulti datorita laturii sale practice, ergonomice si ecologice. Vanzarile au explodat, trotinetele electrice au devenit din ce in ce mai performante, lejere si practice, inlocuind complet mijloacele de transport in comun.

Cand vine vorba de alegerea unei trotinete electrice in conformitate cu nevoile si cerintele tale lucrurile se complica. Iata care sunt principalele criterii de care trebuie sa tii cont:

  • Viteza este unul din principalele criterii de care trebuie sa tii cont in alegerea unei trotinete electrice. Adultii vor sa ajunga cat mai repede la destinatia dorita deci viteza este un criteriu important. Viteza medie a unei trotinete electrice este de 25-30km/h.
  • Bateria ar trebui sa fie una lithium pentru a oferi o mai buna autonomie si un timp de incarcare mai rapid. Insa este si mai scumpa decat o trotineta cu o baterie din plumb de exemplu. Autonomia variaza si ea, majoritatea oferind o autonomie de 28-30km.
  • Timpul de incarcare variaza si acesta in functie de model, intre 2-10 ore.
  • Greutatea este un alt criteriu important pentru transportarea dintr-un loc in altul, cel mai bine este sa le eviti pe cele de 40 de kilograme.
  • Pliabila sau nu. Majoritatea sunt. O trotineta pliabila permite un transport mai facil dintr-un loc in altul dar si o depozitare mai usoara.
  • Inaltimea ghidonului. Confortul este important pentru un adult. De aceea inaltimea ghidonului trebuie sa fie potrivita pentru a nu-l incomoda pe utilizator.
  • Optiuni si accesorii: ecran LCD, indicarea autonomiei, nu uita sa verifici optiunile si accesoriile propuse.