Cand este bine sa soliciti un imprumut rapid?

mini imprumut rapidNumeroase IFN-uri ofera imprumuturi rapide fara garantii, lucru cat se poate de tentant pentru orice persoana care se afla in dificultati financiare. Totusi, cei de la rabatlaan. dk trag un semnal de alarma pentru cei care obisnuiesc sa solicite imprumuturi fara a avea o baza solida asupra capacitatii de returnare. Un imprumut rapid este extrem de eficient atata vreme cat este restituit la timp. Daca, in schimb, se intarzie cu plata ratelor, lucrurile pot sa ia o intorsatura cu totul si cu totul neplacuta.

Ce se poate intampla daca nu se platesc ratele la timp?

 • Apar penalizarile care cresc de la o zi la alta;
 • Numele datornicului poate sa apara in Biroul de Credit;
 • Exista riscul unor popriri pe conturi pentru recuperarea pagubelor;
 • In ultima instanta, poate sa apara judecata, iar cheltuielile cresc simtitor.

Cand este bine, asadar, sa se solicite un credit rapid?

Un credit de acest fel, chiar si atunci cand este un mini imprumut rapid (minilån uden sikkerhed), trebuie sa se solicite doar in anumite situatii. In general, cuvantul care defineste aceste situatii este ” Urgenta”. Printre situatiile in care creditul de acest fel este cat se poate de util se numara urmatoarele:

 • Intarzie salariul si este nevoie de o suma mica de bani pentru alimente sau cheltuieli zilnice, pana in momentul in care se face plata.
 • Apare o situatie neprevazuta, cum ar fi un accident sau chiar un deces;
 • Se strica un dispozitiv folosit pentru munca, de care este nevoie urgent;
 • Este nevoie de bani pentru rechizitele copiilor sau pentru cheltuieli care nu suporta amanarea.
Citeste si:  Cele mai bune idei de afaceri ce pot fi implementate in urma obtinerii unor credite

Cum trebuie sa se procedeze atunci cand se solicita un credit rapid?

Un imprumut rapid se face doar daca se calculeaza cu foarte mare atentie suma de care este nevoie. Este de evitat sa se imprumute mai multi bani decat sunt necesari si de asemenea, este de evitat sa se imprumute o suma care nu se poate returna.

Inainte de imprumut trebuie sa se faca o lista cu cheltuielile posibile din fiecare luna, cu venitul si cu suma disponibila pentru plata ratei. Cosul de cumparaturi trebuie sa ocupe un loc important in cadrul cheltuielilor si de asemenea, trebuie sa existe si un buget pentru alte cheltuieli.

Odata ce a fost luat imprumutul si s-au rezolvat problemele urgente, este esential sa se grabeasca pe cat posibil returnarea banilor.

Cei care returneaza la timp banii se pot bucura de o multime de avantaje:

 • Conditii mai bune la eventuale imprumuturi ulterioare. Multe IFN-uri fac tot felul de oferte interesante pentru clienti vechi.
 • Confort psihic. Orice persoana are o multumire de sine in momentul in care returneaza banii la timp.
 • Evitarea unor situatii neplacute in care suma platita catre institutia financiara este mult mai mare decat suma imprumutata.

Apelarea la imprumuturi rapide este unul dintre avantajele oferite de societatea moderna. Totusi, pentru a beneficia din plin de aceste avantaje, orice imprumut trebuie tratat cu responsabilitate, in asa fel incat relatia cu IFN-ul sa inceapa si sa se incheie cat mai bine.