Cat de buna este painea intr-o dieta?

 Cat de buna este painea intr-o dieta?Când te pregãteºti de un regim te gândeºti cu groazã cã trebuie sã renunþi la o gramadã de produse care îþi plac. Pe lista ta se aflã, cu siguranþã, pâinea. E adevãrat cã e un produs pe care îl mãnânci în fiecare zi. Mai mult, România ocupã unul dintre locurile fruntaºe la consumul de pâine.

Iatã câteva lucruri pe care trebuie sã le ºti despre pâine, mai ales când începi o curã de slãbire!

Pâinea nu îngraºã!

Toate fugim de pâine pentru cã ºtim noi cã pâinea îngraºã. E adevãrat cã pâinea albã are circa 250 calorii/100 gr dar ceea ce ne îngraºã sunt de fapt, alimentele cu care pâinea este asociatã. Mai mult, e chiar indicat sã consumi pâine la micul dejun pentru a avea energie pe parcursul întregi zile. Totuºi, încearcã sã te rezumi la maxim 2 felii.

Pâinea prãjitã nu are mai puþine calorii!

Mitul cã pâinea prajitã are mai puþine calorii este fals. Singura diferenþã între pâinea prãjitã ºi cea neprãjitã este cã pâinea prãjitã are un conþinut de apã mai mic. Totuºi, pâinea prãjitã este mult mai bunã la digestie.

Citeste si:  Garderoba femeilor voluptoase – haine XXL din materiale de calitate superioara

Pãinea proaspãtã te baloneazã!

Pâinea, cu cât este mai proaspãtã, cu atât baloneazã mai rãu. Miezul este lipicios ºi îngreuneazã digestia. De aceea este bine sã consumi pâine mai veche.

Pâinea are valoare nutritivã!

Pâinea are calitãþi nutritive pe care nu trebuie sã le uiþi. Ea conþine proteine, lipide, glucide, calciu dar ºi vitamine precum vitamina A, B1,B2 ºi C.

Pâine de secarã e mai bunã decât pâinea albã!

Pâinea de secarã este, cu siguranþã, o alegere înþeleaptã când e vorba de regim. Ea creeazã senzaþia de saþietate mult mai repede decât pâinea albã. Mai mult, ea este recomandatã tuturor, nu numai persoanelor la dietã. Ajutã la pãstrarea nivelului glicemiei ºi la scãderea colesterolului. Dacã þii o dietã e bine sã elimi pâinea albã din alimentaþie ºi s-o înlocuieºti cu pâine de secarã, graham sau pâine neagrã.