Cele mai eficiente diete, populare si in 2022

In 2022 vrei sa optezi pentru un regim care sa te ajute sa slabesti eficient si pe termen lung? Atunci acest articol este cel mai potrivit pentru tine.

5 kilograme in patru saptamani, 10 kilograme in doua luni…toate acestea sunt de obicei promisiunile dietelor de slabit. dietele enumerate de noi mai jos au fost judecate in functie deurmatoarele criterii: pierderea in greutate pe termen scurt, numarul de kilograme pierdute, cat de usor este de urmat dieta respectiva, valoarea nutritionala, riscurile asupra sanatatii sau eficienta in ceea ce priveste prevenirea bolilor cardiace.

Dieta flexitariana

Dieta flexitariana mizeaza pe fructe si legume dar si pe proteinele vegetale. Adeptii dietei flexitariene cauta, inainte de toate, o alimentatie mai respectuoasa cu mediul inconjurator. Este una din dietele care ofera cea mai buna mentinere a kilogramelor pierdute, intre un an-doi ani.

Weight Watchers

Weight Watchers, o dieta care dateaza din anul 1963, ocupa primele locuri in topul celor mai eficiente diete. Este o dieta care atribuie fiecarui ingredient un anumit numar de puncte si este recomandata de medicii nutritionisti datorita echilibrului nutritional.

Dieta volumetrica

Dieta volumetrica consta in consumul de alimente cu o densitate energetica scazuta. Meniurile din cadrul dietei volumetrice este compus din supe, fructe si legume, iaurturi si paste. Permite pierderea in greutate eficienta, pe termen lung.

Citeste si:  Dieta lui Dumnezeu, dieta Creatorului

Dieta Mayo

Dieta Mayo este bazata pe o piramida de alimente. Cele din varf vor fi consumate cu moderatie in timp ce alimentele din partea de jos a piramidei sunt cele mai recomandate.

Dieta Ornish

Creata in anii ’70, dieta Ornish este un tip de dieta hipolipidica si este bazata pe modelul vegetarian.

Dieta crudivora (Raw Food)

Dieta crudivora este bazata pe consumul de alimente crude sau fierte foarte putin. Chiar daca este putin mai greu de urmat, este extrem de eficienta in privinta numarul de kilograme pierdute.