Destinatii originale de Craciun

Anul acesta de Craciun uita de reuniunile clasice in familie si alege una din destinatiile originale de mai jos pentru a avea parte de un Craciun de neuitat.

Tromsø, Norvegia. Ai visat mereu la un Craciun alb insa nu s-a nimerit intotdeauna sa ninga de Craciun la tine in oras. Cercul Arctic ar putea fi destinatia ideala pentru sarbatorile de sfarsit de an. Oraselul insular Tromsø chiar daca este scufundat total in obscuritate pe timp de iarna revine la viata in luna Decembrie. Lasa-te sedus de aroma de clementine, de brad de Craciun sau a preparatelor specifice de Craciun.

Castleton, Regatul Unit. Luna care precede Craciunul se dovedeste stresanta de cele mai multe ori: incepem sa cautam cadourile potrivite pentru familie si prieteni, ne gandim deja la preparatele de Craciun…evadeaza cateva zile din aceasta frenezie si indreapta-ti pasii spre Castleton, un orasel britanic fermecator. Fiecare magazin din oras isi decoreaza vitrinele inainte de Craciun cu beculete in culori luminoase care contribuie la atmosfera calduroasa si primitoare emanata de intregul oras.

Tallin, Estonia. Cu bisericile sale vechi, arhitectura baroca, acoperisurile colorate si stradutele pavate, centrul vechi al orasului Tallin pare desprins din basme. Totul este atat de bine pastrat incat avem impresia ca ne aflam in epoca medievala. In ciuda temperaturilor glaciale, Tallin este un oras cautat de turisti in aceasta perioada. Legenda spune ca la Tallin a fost impodobit primul brad de Craciun din Europa, in 1441 in piata Primariei de catre o asociatie de negustori.

Citeste si:  În Spatele Ecranelor: Magia IT-ului Alimentează Sloturile Tale Online Preferate

Budapesta, Ungaria. Esti in cautarea unei destinatii last minute si ieftina pentru a-ti petrece vacanta de Craciun? Atunci fermecatoarea capitala a Ungariei este destinatia perfecta de Craciun mai ales daca stai in partea de vest a tarii. An de an, in Vörösmarty Square se organizeaza un targ de Craciun. Daca temperaturile glaciale nu iti sunt pe plac atunci ai ocazia sa te incalzesti la una din cele mai mari bai termale din Budapesta, Széchenyi.   In luna decembrie, in Budapesta, trei tramvaie sunt decorate cu lumini feerice. Atmosfera este de basm odata cu lasarea serii.