Canicula: gesturi de adoptat de urgenta atunci cand este foarte cald

Un dus rece, consumul de apa cu gheata, un ventilator pentru a dormi mai bine sau aer conditionat…contrar ideilor preconcepute, aceste gesturi nu sunt deloc eficiente atunci cand afara este canicula. Iata care sunt gesturile potrivite de adoptat si pe care sa le eviti.

Deja incepe sa fie foarte cald afara. Luna iulie se anunta a fi deja caniculara. Si, in cazul varstincilor, copiilor, aceasta caldura nu este deloc buna. Fara o precautie solara, razele soarelui ne agreseaza pielea si provoaca arsuri solare. Tesuturile sunt atacate de razele ultraviolete A si B, responsabile de cancerul de piele. In perioada caniculara riscam sa ne deshidratam mai repede, o lipsa mult prea importanta de apa din organism.

Apa rece. Trebuie sa bem minim 1,5 litri de apa pe zi, mai ales in perioada estivala. Insa atentie, apa nu trebuie sa fie foarte rece. O temperatura scazuta confera intr-adevar o senzatie de racorire insa corpul nostru este nevoit sa consume multa energie pentru a pastra o temperatura corporala la 37 de grade.

Dormitul cu ventilatorul in camera. Atunci cand noptile sunt calde, ventilatorul lucreaza din greu pentru a ne ajuta sa dormim mai bine. Insa aceasta nu este o idee prea buna. Aparatul nu face sa circule doar aer ci si toate particulele prezente in incapere precum polenul. Aerul racit are tendinta sa ne usuce pielea, nasul si ochii. Solutia? Hidrateaza-te inainte de a dormi, deschide geamurile si nu lasa ventilatorul sa mearga toata noaptea.

Citeste si:  Unicorn Agency, un studio bun de videochat in capitala care are o oferta de nerefuzat

Dus cu apa rece. Si tu ai obiceiul sa faci dus cu apa rece atunci cand este cald afara? Acesta nu este cel mai potrivit gest. Chiar daca confera pe moment o senzatie placuta, diferenta de temperatura dintre aerul exterior si apa risca sa provoace un soc termic. Dupa un dus cu apa rece risti sa iti fie si mai cald. Cel mai bine este sa faci dus cu apa calduta.