Amenajarea sufrageriei

Sufrageria este de cele mai multe ori camera care creeaza impresia despre intreaga locuinta. In apartamentele de la bloc, in casele de la periferie, in vilele de pe litoral sau in cabanele din munti, sufrageria este intotdeauna locul unde sunt primitii musafirii. Aceasta poate forma o parere generala si asupra gazdei, in functie de stilul amenajarii.

In functie de spatiul incaperii, sufrageria poate fi perceputa ca living room sau ca dining room. Astfel ca traditionalul salon romanesc, devine acum o incapere cu iz anglo-american.

2a

2a

Fie ca este eleganta, simpla, relaxanta, amuzanta, strident decorata sau chiar dezordonata, aceasta incapere este foarte importanta, atat vizite, cat si pentru intalnirile de familie sau, pur si simplu, pentru servirea ceaiului.

2b

Creatorii sufrageriei au conceput aceasta incapere pentru primire. De aceea, in cele mai multe situatii, sufrageriile sunt decorate cu obiecte de pret, interesante si deosebite, pentru impresionare. De asemenea, decorul este simetric, predominand amenajarea de tip: tablou deasupra canapelei, flancat de doua masuta pe care sunt asezate corpuri de iluminat. Ferestrele sunt si ele decorate cu materiale luxoase, impletituri sau franjuri, asemenatoare cu cele de pe tapitaria scaunelor sau cu fata de masa. Este bine stiut ca musafirii sunt interesati in primul rand de stil si decor.

Citeste si:  Inmatricularile de masini in Romania in continua crestere

2b

2c

Evolutia amenajarilor au transformat ori continua sa transforme aceasta camere intr-un spatiu simplu, relaxat si cat mai aerisit. Stilul casual tinde sa reduca din cantitatea obiectelor decorative, sa elimine materialele textile si sa aduca multa lumina. Simetria este inlocuita de linii curbate si pete de culoare, iar mobilierul este amplasat cat mai putin structurat.

2c

Indiferent de scopul pe care il serveste sufrageria, materialele, culorile, mobilierul si accesoriile folosite in decorarea ei, trebuie sa fie pe gustul gazdei.