In minunata sala Constantin Brancusi de la Palatul Parlamentului a avut loc in luna august cea de a 4-a editie a expozitiei Tablouri de Vis, denumita sugestiv Forma si Culoare. Pentru anul 2018 aproape 30 artisti au expus cateva sute de lucrari cu diverse teme si realizate in diferite moduri.
De la peisaje si flori la modernism si abstract, de la portrete la suprarealism, toate tablourile expuse au surescitat atentia publicului. Modurile de exprimare au fost si ele deasemenea diverse si au atins multiple forme – de la ulei pe panza la acryl pe lemn, de la colaje la mediumuri neconventionale.
Evenimentul s-a bucurat de un numar record de vizitatori, fiind confirmati peste 25.000 de oaspeti de-a lungul desfasurarii expozitiei. Acest lucru a fost posibil datorita programului turistic derulat de institutia gazda si care a fost foarte bine implementat.
S-au putut astfel observa turisti din Israel, Franta, Italia, SUA, Anglia, Turcia si multe alte tari, un alt plus fiind de data aceasta programul care a acoperit 7 zile din 7 spre deosebire de anii precedenti cand in week-end sala era indisponibila vizitatorilor.
Cateva cuvinte din partea organizatorului Mihai Ionescu, urmate de un discurs elaborat de Prof. Dr. Manuela Cernat au deschis vernisajul tip spectacol. Bufetul suedez, muzica live, tombola cu premii de la tablouri la televizoare led au constituit deliciul celor cateva sute de participanti.
Cei care au avut curiozitatea sa treaca pragul acestui eveniment s-au bucurat de creatii expuse atat de pictori amatori cat si de artisti consacrati.
Amintim pe aceasta cale pe Horatiu Malaele o aparitie deja cunoscuta a acestei serii de evenimente, Mihai Ionescu, Elena Bissinger, Sisu Vicentiu, Emanoil Marinescu, Stoian Marian, Razvan Andreescu, Ion Hultoana si multi altii care si-au adus aportul prin prezenta lor la realizarea acestei expozitii.
Evenimentul s-a bucurat de prezenta presei si a fost mediatizat corespunzator prin parteneriatele incheiate atat cu posturi de televiziune cat si cu cele de radio.
Deja un eveniment cu traditie prin anvergura organizarii, aflat cum am amintit la cea de-a 4-a editie, expozitia se inscrie cu brio in randul momentelor culturale remarcabile ale vietii culturale romanesti.
Evenimentul a purtat emblema celui mai mare site din Romania dedicat exclusiv tablourilor si a fost cu adevarat o sarbatoare a formei si culorii, incercand sa-si aduca aportul alaturi de alte evenimente de acest gen la cresterea si mentinerea culturii noastre nationale, precum si la deschiderea de noi cai tinerilor artisti, definitorii in acest sens fiind cuvintele organizatorului Mihai Ionescu care afirma foarte frumos: “cultura este moneda de schimb cea mai importanta a unei civilizatii”.
Patu Ion – septembrie 2018