3 idei de afaceri online in Romania

onlinesDezvoltarea tehnologiei si a retelelor sociale a facut ca multe dintre serviciile si produsele pe care, la inceput, le gaseam doar in magazinele fizice, sa se regaseasca acum si in mediul online. Avem acum magazine online, carti in format electronic, chiar si facturile se pot plati din fata calculatorului. De asemenea, nimeni nu mai foloseste harti fizice sau busola, deoarece avem la dispoziție harti online care sa ne ajute atunci cand calatorim. Daca aveti nevoie de informatii rutiere, de exemplu, cum ar fi distanta dintre anumite orase din Romania, aveti la dispozitie harta Romaniei online, gratuit. Daca aveti in plan sa va deschideti o afacere online, aveti in cele ce urmeaza cateva astfei de idei.

Obiecte personalizate. Daca va cunoasteti de mult timp cu cineva, este posibil sa ajungeti, la un moment dat, in pana de idei de cadouri, iar in astfel de situatii obiectele personalizate, de obicei, salveaza situatia. Fie ca vorbim despre o perna cu poza unui cuplu si cu nelipsita urare „te iubesc!”, despre o cana cu poza mamei, despre un puzzle cu poza familiei sau despre un tricou imprimat cu un mesaj, obiectele personalizate sunt alese pentru ca se creeaza special pentru o persoana cu o anumita ocazie. Inainte de a deschide afacerea, asigurati-va ca aveti materiale de calitate – mai ales vopseaua si masina de imprimat – pentru ca primii clienti sa fie multumiti, sa revina la dumneavoastra si chiar sa va recomande altora.

Citeste si:  Peste 1 milion de euro a facut o grupare de romani din anunturi false cu utilaje

Produse handmade. Fie ca e vorba despre decoratiuni interioare sau bijuterii, acest tip de produse este din ce in ce mai apreciat datorita unicitatii pe care o are si pentru care oamenii sunt dispusi sa plateasca un pret un pic mai mare fata de produsele celelalte. Pe Internet se gasesc multe tutoriale din care puteti invata cum sa le confectionati, aveti nevoie doar de rabdare si de materialele necesare.

Reparatii electrocasnice, daca va pricepeti sau stiti pe cineva care se pricepe la asta. Pentru ca tuturor ni se strica diverse obiecte prin casa, dar nu toti stim sa le reparam. Printr-un site si o pagina de Facebook bine administrate, va puteti face cunoscuta afacerea pentru ca oamenii sa stie la cine sa apeleze in caz de nevoie. Puteti crea tutoriale pe care sa le postati prin care sa aratati si sa explicati cum se repara unele obiecte atunci cand nu au defectiuni mari sau puteti oferi telefonic sau pe adresa de contact a afacerii sfaturi celor care va solicita ajutorul.