Număratul cărților la poker. Este eficient?

7Număratul cărților la poker este o tehnică fascinantă care implică urmărirea cărților jucate pentru a evalua probabilitatea anumitor evenimente viitoare în joc. Deși este adesea asociat cu jocul de blackjack, unde poate fi extrem de eficient, număratul cărților a început să câștige popularitate și la mesele de poker. Dar este cu adevărat o metodă eficientă de a face bani online în poker?

Ce este număratul cărților?

Conceptul de numărare a cărților în poker este foarte diferit de cel din blackjack, așa că haide să vedem cum funcționează numărarea cărților în poker.

În pokerul online, pachetul de cărți este amestecat după fiecare mână. Aceasta este o diferență semnificativă față de blackjack, unde evenimentele din mâinile anterioare pot afecta probabilitățile în mâinile următoare.

În poker, nu numeri cărțile pentru a câștiga un avantaj asupra cazinoului, deoarece aici numărarea cărților funcționează în mod diferit față de blackjack. În schimb, te concentrezi pe luarea deciziilor care îți pot aduce profit în fața adversarilor.

Scopul numărării cărților în poker nu este de a obține un avantaj asupra cazinoului, deoarece în poker nu joci împotriva cazinoului. Joci împotriva altor jucători. Acest lucru face ca numărarea cărților să nu fie descurajată sau ilegală, așa cum este în blackjack, unde încerci să învingi dealer-ul și numărarea cărților îți oferă un avantaj asupra cazinoului.

Număratul în Texas Holdem

Numărarea cărților în Texas Hold’em Poker poate fi o strategie valoroasă, dar înainte de a intra pe acest teren, este esențial să stăpânești bazele jocului de poker. Dacă ești începător, este recomandat să înveți regulile de bază înainte de a juca. După ce ai dobândit cunoștințe solide despre jocul de poker, poți să începi să explorezi tehnica numărării cărților.

Citeste si:  Care este diferenta dintre o durere de cap si o migrena?

Când ești într-o mână de poker și te uiți la flop (primele trei cărți comune), începi să iei decizii importante. Aceste decizii depind de ceea ce fac adversarii tăi. Abilitățile de numărare a cărților devin utile. Trebuie să fii rapid și precis în evaluarea situației și să decizi dacă vrei să pariezi, să ridici sau să renunți.

Pentru a lua decizii profitabile, este crucial să calculezi nu doar propriul tău buget(suma de bani pe care o ai în joc), ci și capitalul adversarilor tăi. Numărând cărțile, poți obține un avantaj strategic în joc.

Un aspect important al numărării cărților în poker este anticiparea mișcărilor adversarilor. Dacă știi că deții o anumită carte esențială pentru o combinație câștigătoare, poți preveni adversarul să o obțină. De exemplu, dacă ai As de inimă și Regele de treflă, iar pe masă apar J de inimă, 9 de inimă, 6 de inimă, 5 de pică și 3 de cupă, poți observa că adversarul tău nu poate realiza o culoare As (flush) pentru că ții cartea de care are nevoie, Asul de inimă. Aceasta este o formă de numărare a cărților în poker și poate oferi un avantaj strategic semnificativ în joc.

Este legal?

Numărarea cărților în stilul poker nu este considerată ilegală. De fapt, este adesea încurajată pentru a te ajuta să obții un avantaj strategic pe termen lung. Numărarea cărților în poker face parte din joc și poate fi o componentă crucială a strategiei tale.

Citeste si:  Renault este afectat puternic de pandemia de covid-19

Pentru a obține un avantaj, poți folosi informațiile oferite de cărțile comune și de mișcările adversarilor tăi pentru a evalua mâna acestora. Această practică nu este considerată ilegală, deoarece nu încerci să obții un avantaj neloial asupra cazinoului. În schimb, încearcă să învingi mâna adversarului, ceea ce este fundamental diferit față de numărarea cărților în blackjack.

Cazinourile pot decide să excludă jucătorii care practică numărarea cărților în poker sau pot stabili reguli specifice pentru astfel de situații. De aceea, este întotdeauna recomandabil să verifici regulile de la masa de poker înainte de a începe să numeri cărțile.

Sfaturi

În poker, fiecare carte care îmbunătățește mâna ta sau a adversarului este numită „out”. Numărarea acestor ieșiri poate face diferența între un jucător de poker mediocru și unul de succes. Când poți număra ieșirile disponibile, poți evalua dacă mâna ta poate fi îmbunătățită sau nu.

Acest principiu se aplică și în ceea ce privește mâinile adversarilor tăi. Dacă le poți estima șansele de a-și îmbunătăți mâna, vei putea lua decizii mai bune cu privire la propriile mâini.

Numărarea cărților în poker se bazează pe gândirea strategică și planificare în avans. Cunoașterea ieșirilor posibile îți poate dezvălui forța mâinii.

Asemenea acțiunilor și deciziilor de pariere, calcularea capitalului potului este esențială în numărarea cărților. Cu puțină experiență, vei deveni mai priceput în această abilitate. Cu cât joci mai mult, cu atât vei deveni mai bun.

Calcularea capitalului potului îți permite să evaluezi procentul din pot care îți revine, ceea ce te ajută să iei decizii informate. Dacă poți determina că ai un procent semnificativ din pot, este posibil să merite să continui să joci mâna curentă.

Citeste si:  Cele mai nebune lucruri pe care poți paria

Numărarea cărților în poker este mai dinamică și mai captivantă decât în blackjack. Este, de asemenea, încurajată și legală în poker. Cu cât exersezi mai mult, cu atât vei deveni un jucător mai experimentat și mai înțelept.

Pentru a număra cărțile eficient în poker, trebuie să înțelegi profund pachetul și să poți evalua corect valoarea cărților. Această abilitate va deveni mai precisă odată ce acumulezi experiență și pariezi în mai multe mâini.

În poker, pachetul de cărți este mai previzibil decât în blackjack, făcând numărarea cărților mai ușoară și mai distractivă. O strategie bine dezvoltată în poker poate fi cheia către câteva mâini de succes.

Concluzie

Numărarea cărților în poker poate fi o abilitate valoroasă, dar este mult diferită față de numărarea cărților în blackjack. Deși nu îți oferă un avantaj asupra casei, te poate ajuta să iei decizii mai informate în timpul jocului. Numărând ieșirile, calculând capitalul potului și exersând constant, poți deveni un jucător de poker mai bun. Cu toate acestea, nu există o garanție că vei câștiga în mod constant, deoarece pokerul este un joc în care abilitățile și șansele se combină. În cele din urmă, succesul în poker depinde de o gamă largă de factori, iar numărarea cărților este doar unul dintre aceștia. Este important să ai în vedere că pokerul este, în primul rând, un joc de strategie, psihologie și adaptabilitate.