Pantofii in povestea cadrelor festive

1_111Atunci cand se lanseaza o invitatie pentru o petrecere formala, nu numai reprezentantele feminine au o dilema estetica in legatura cu tinuta aleasa. Barbatii isi pun aceleasi probleme, cautand necontenit cel putin perechea de incaltaminte potrivita. Desigur ca evenimentul in cauza va dicta oarecum care este codul vestimentar impus, insa marea problema va fi cum sa gaseasca si incaltamintea potrivita ca stil, dar si unica din punct de vedere al design-ului.

Din dorinta de a fi unici, unii aleg pantofi eleganti barbati in culori variate. Uita de negrul clasic si se avanta spre albastru. Gresit? Nici pe departe! In trecut, poate ca asta ar fi fost o problema, intrucat pantofii negri erau exclusiv dedicati tinutelor elegante, formale. In timp, insa, astfel de rigori s-au mai schimbat. Totusi, nuanta pantofilor trebuie sa fie mereu mai inchisa la culoare decat tinuta si niciodata invers, iar potrivirea cromatica intre cele doua este o alta poveste.

Pantofii pentru barbati – repere generale

In general, exista 2 categorii ale pantofilor eleganti, cei de tip brogue si Oxford. Ii poti recunoaste destul de usor, intrucat aspectul este detaliul ce ii diferentiaza.

Pantofii brogue – sunt cei care au perforatii decorative. Istoria lor arata ca aceste elemente erau mai degraba practice la inceput, fiind caracteristice fermierilor, ce considerau perforatiile o metoda buna de a mentine picioarele bine aerisite. In timp insa, chiar si nobilii au adoptat acest stil de incaltaminte, transformand un stil practic in unul de bun gust.

Citeste si:  "Pariul sportiv sigur" - există și nu mai este doar pentru matematicieni

Pantofii Oxford – au o poveste interesanta de asemenea. In trecut erau specifici celor din cadrul universitatii cu acelasi nume. Au inchidere cu sireturi. Si aici este de notat o diferenta, avand doar 3 perforatii pentru sireturi, insa actualmente acestia dispun de 5 pana la 6 perforatii de acest gen.

Ce alegi intre cele doua? Se considera ca pantofii brogue sunt mai degraba versatili, asadar potriviti in cadre diverse, chiar si de ordin formal. Cu toate acestea, pantofii clasici, simplisti si deci mai degraba cei de tip Oxford sunt eleganti fara egal. Desi depinde de gustul fiecaruia, trebuie sa existe o corelatie cu tinuta si incadrarea acesteia in contextul anume.

Repere in alegere

Cand vine vorba de alegere, exista o serie de factori de care trebuie tinut cont. Unii barbati se ghideaza si in functie de pretul unor pantofi, fiind limitati de buget. Un sfat important este alegerea unei perechi de incaltaminte de calitate, simplista in stil, ce se potriveste foarte bine la diferite tinute elegante.

Daca nu tine de pret, atunci clar tine de orientarea spre ceva unic, un stil altfel. Din pacate, se poate ajunge la un exces in acest caz, cand se introduc pantofi colorati fara niciun corespondent stilistic in tinuta. Cu alte cuvinte, alegerea trebuie sa vizeze si stilul potrivit fiecarui barbat in parte.

Citeste si:  Echipa de specialişti care vă salvează de grija poluării

Daca negrul nu se potriveste la un costum bej, nici invers cele doua nuante nu sunt potrivite. Asadar, determinand ce tip de costum sau orice alt element vestimentar este ales, pantofii isi definesc in cele din urma necesarul.

O recomandare este colectia de pantofi eleganti pentru barbati de la ANNA CORI. Modelele sunt deosebite, realizate din piele naturala. Fie pentru cei simplisti in stil, fie pentru cei sofisticati, eleganta la capitolul incaltaminte este diferit interpretata. De fiecare data insa cu bun gust si accent pe calitate, incaltamintea ANNA CORI este un must-have pentru orice barbat.