Iata de ce nu este bine sa dormi cu parul desfacut

Parul este la fel de sensibil la somn ca si pielea. Chiar daca depunem destul de multe eforturi pentru a ne ingriji pielea inainte de a merge la culcare, parul nostru merita acelasi grad de atentie. Fara sa iti dai seama, faptul de a dormi cu parul desfacut noaptea provoaca mai multe neplaceri decat crezi. Iata de ce nu este bine sa dormi cu parul desfacut noaptea.

De ce nu este bine sa dormi cu parul desfacut?

Atunci cand dormi cu parul desfacut risti sa te trezesti dimineata cu parul incalcit. Pe langa faptul ca te trezesti ciufulita, dormitul cu parul desfacut risca sa iti slabeasca firul de par. In plus, frecarea repetata a parului de perna due la ruperea firelor de par. In plus, si scalpul are de suferit din cauza acestui obicei, poate suferi leziuni minore ceea ce proate provoca durere si duce la aparitia alopeciei in timp.

In plus, dormitul cu parul desfacut poate provoca…acnee. Persoanele cu un ten sensibil, cu tendinta acneica ar trebui sa evite contactul dintre par si fata. Produsele capilare si cele de ingrijire ale parului risca sa ajunga pe fata ta atunci cand dormi si sa iti obstrueze porii. Acest fenomen provoaca eruptii cutanate si iritatii ale pielii.

Citeste si:  Reguli pentru un aspect atractiv

Varfurile despicate reprezinta o alta consecinta nefasta a faptului ca iti lasi parul desfacut pe timp de noapte. Varfurile despicate sunt enervante si iti confera un aspect neglijent. Drept urmare, trebuie sa ai in vedere si acest aspect inainte de a merge la culcare.

Lucrurile ar putea fi si mai grave de atat. Acest obicei nesanatos ar putea chiar sa iti impiedice parul sa creasca sanatos. Atunci cand parul se incalceste, inseamna ca cuticula este ridicata si ramane deschisa. Un par deteriorat creste extrem de greu si incet si, daca visezi sa ai un par lung, uita de dormitul cu parul desfacut, protejeaza-l pe timp de noapte.