Metode de a vinde produse si servicii in Romania

anunturi gratuiteProdusele sau serviciile oferite de diverse firme nu se pot vinde singure, de aceea beneficiile lor trebuie foarte clar prezentate potentialilor clienti. In acest scop, strategia de promovare trebuie facuta foarte atent pentru a crea o imagine foarte buna produsului sau serviciului oferit. Pe langa promovarea produsului este necesara si promovarea firmei, deoarece acest lucru face clientul sa caute si celelalte produse ale firmei.

Atat in presa scrisa, dar mai ales in mediul online pe site-urile de specialitate, pe langa clasicul anunt auto sau anunt imobiliar, tot mai des sunt intalnite si anunturi de promovare a anumitor servicii.

Daca se doreste promovarea produselor sau a serviciilor, firmele prestatoare de servicii si nu numai, au de ales intre doua variante:

Mediile de anunturi gratuite online

Reclamele prin anunturi sunt printre cele mai ieftine variante de promovare, deoarece majoritatea mediilor online ofera optiunea de a posta gratuit, iar varietatea de spatii si modalitati de reclama in mediul virtual este extrem de bogata:

Site-uri de anunturi – se poate posta gratuit, dar exista si optiunea de a plati pentru ca anuntul sa fie promovat, se poate apela la site-uri nationale sau locale precum www.anunturili.ro, pe care se vor gasi anunturi gratuite din toata tara si din toate domeniile.

Anunturi pe forumuri – aici postarea este 100% gratuita si se pot gasi forumuri de specialitate pentru promovare, in functie de serviciile sau produsele oferite.

Citeste si:  3 intrebari esentiale la cercetarea unei noi tehnici de marketing

Reclame pe site-uri – in schimbul unei sume ce difera de la site la site si in functie de trafic, se pot adauga reclame pe site-uri, bloguri sau chiar forumuri.

Advertoriale – articole scrise de content writeri si postate pe directoare de articole, care pot promova serviciile oferite.

Reclama in mediile traditionale

Reclama la tv sau la radio – este tipul de reclama care are un public tinta foarte larg, dar este extrem de costisitoare. Preturile fiind foarte ridicate, numai firme foarte mari si-o pot permite.

Reclama in ziarele locale de anunturi – este genul de reclama care se poate face pe anumite zone, aceste locuri fiind cele in care se pot gasi anunturi din Bucuresti sau Timisoara, Iasi, in functie de zona in care apare publicatia.

Apelarea la o tipografie – se pot tipari flyere, afise sau postere cu ajutorul carora produsele sau serviciile vor fi promovate. Reclama cu ajutorul flyerelor, a pliantelor sau a afiselor este una din cele mai ieftine metode de promovare.

Statisticile arata ca din ce in ce mai multi patroni ai firmelor apeleaza la promovarea produselor sau a serviciilor in mediul online, in mod special pe site-urile de anunturi gratuite, acestea fiind la indemana tuturor. Tot mai multe firme isi fac magazine online cu ajutorul carora sa isi promoveze produsele sau site-uri in care isi prezinta serviciile oferite si portofoliul pe care il au. Clientii acestora pot lasa pareri despre serviciile sau produsele cumparate si astfel vizitatorii ulteriori ai site-urilor isi pot da seama de calitatea oferita.

Citeste si:  Marile tendinte de marketing care afecteaza intreprinderile mici

Cert este ca indiferent ca se doreste postarea unui anunt gratuit pentru promovarea unui serviciu sau produs, mediul online ofera atat potentiali cumparatori cat si preturi mici de promovare a anunturilor.

Salvează

Salvează