Inmatricularile de masini in Romania in continua crestere

De la inceputul anului 2017 numarul masinilor inmatriculate in tara noastra a crescut considerabil, protrivit datelor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Principalul fapt care a generat aceasta crestere este scoaterea taxei auto, conducatorii auto facand astfel economii importante mai ales in cazul masinilor cu motoare mai mari de 2000 cmc.

Ce trebuie sa pregatiti de la 1 februarie 2017 pentru a va inmatricula masina noua:

  • cerere de inmatriculare (DRPCIV)
  • fisa de inmatriculare auto (Directia Impozite si Taxe Locale de sector)
  • cartea de identitate a vehicului
  • contractul de vanzare-cumparare sau factura
  • act identitate al solicitantului (original si copie)
  • asigurare RCA
  • plata contravalorii certificatului de inmatriculare

In ceea ce priveste masinile second hand, eliminarea timbrului de mediu a dat un impuls extraordinar comerţului cu masini din import, astfel ca la inceputul anului 2017 s-a inregistrat un nou record de peste 67.000 de unităti, de trei ori peste valoarea din aceeasi perioada in 2016.

Si daca tot sunteti fericitul posesor al unui nou autoturism, atunci este momentul sa il testati la un drum mai lung. Astfel, va recomandam un tool interesant si foarte util: calculator distante rutiere, care va ajuta sa ajungeti cat mai repede la destinatie,sa evitati rutele aglomerate si ambuteiajele. Acesta va indica de asemenea costul calatoriei in functie de consumul propriului autoturism si distanta totala pe care o veti parcurge.

Citeste si:  Tendinta galbenului mustar -… piese vestimentare de adoptat de indata

In plus, aplicatia este gratuita si beneficiati de toate datele in timp real. In plus prezentarea distantelor rutiere si a rutelor se face pe harta interactiva a Romaniei.