Petrecerea timpului pe retelele sociale a devenit un gest compulsiv pe care multi dintre noi il facem. Avem tendinta sa dam scroll pe Facebook si Instagram timp de mai multe minute in sir si asta fara sa ne dam seama, deconectandu-ne de realitate. De cate ori ai deschis aceste aplicatii fara sa iti dai seama macar? Ei da, a devenit un reflex.
Stories au fost adaugate pe Facebook mai recent si pe Instagram si am devenit complet dependenti de ele. Insa de ce? Cum au reusit sa ne atraga atentia aceste imagini si clipuri video temporare?
Totul a inceput cu Snapchat
Snapchat este cel care a inceput sa introduca aceasta optiune efemera in lumea retelelor sociale. A aparut in 2012 si era pentru prima data cand aveam posibilitatea de a partaja continut cu o durata scurta de viata.
In 2016, Instagram a lansat aceasta functionalitate si, in mai putin de un an a adunat 150 de milioane de utilizatori. Sase luni mai tarziu, acest numar se dublase deja.
Cum functioneaza?
Aceasta functionalitate ne permite sa distribuim o poza sau un clip video care va disparea in 24 de ore. Acest continut este disponibil intr-un loc diferit fata de Feed, cum este si cazul pe Facebook.
O baza de utilizatori in plina expansiune
Conform statisticilor utilizatorilor din 2021, peste 500 de milioane de persoane ar fi folosit Stories pe Facebook si Instagram in fiecare zi.
De ce ne atrag aceste stories?
Stories reprezinta un lucru extrem de fascinant, chiar daca arata un continut incredibil de simplu si de banal. Ofera ceva mult mai realist din viata de zi cu zi a persoanelor care aleg sa distribuie stories.
Aceste stories de pe Facebook si Instagrm ne determina sa facem binge-watching, la fel cum face si Netflix. Dupa fiecare episod sau story, continutul este lansat automat. Creeaza dependenta, fara indoiala.