Ce piatră naturală alegeţi pentru decorarea interioară?

3@ThedamarPiatra naturală decorativă vine într-o mare varietate de culori, texturi şi grosimi. Este important să alegeţi un model care să se potrivească suprafeţei peretelui care urmează să fie decorat. Pentru un perete de sufragerie, puteţi alege cărămizi din piatra naturala decorativa (cu faţa la piatră) pentru o senzaţie rustică. Dacă doriţi să decoraţi un perete unghiular sau curbat, este mai bine să alegeţi o foaie de piatră naturală care este foarte subţire (1 până la 2 mm) şi foarte flexibilă, ceea ce este perfect pentru acel tip de poziţie dificilă . Nu ezitaţi să primiţi sfaturi de la profesioniştii care vă pot ghida în alegerea făcută. Pentru culori, dacă doriţi să aduceţi căldura interiorului casei, alegeţi tonuri întunecate. Dacă doriţi mai multă lumină, alegeţi tonuri deschise.

Cum să aşezi piatra decorativă de perete?

Piatra ar trebui să fie lipită de peretele tău. Sunt disponibile amestecuri pentru a face lipiciul necesar pentru instalare. Va trebui doar să urmaţi instrucţiunile. Furnirul de piatră se face direct pe perete. Pentru a face o acoperire de perete frumoasă, trebuie mai întâi să întindeţi lipiciul pe perete şi să aranjaţi fiecare piatra decorativa una lângă alta, având grijă să nu lăsaţi niciun spaţiu între ele. Continuaţi rând cu rând şi verificaţi dacă fiecare este drept cu un nivel.

Citeste si:  Sfaturi pentru a capta fotografii uimitoare de vacanta cu noul tau telefon

După ce aţi făcut pardoseală din lemn de esenţă tare în sufragerie şi aţi adăugat plăci ceramice, veţi găsi peretele principal puţin cam sumbru. Este timpul să adăugaţi un element decorativ. Dar ce? tapet, cărămidă, pietre?

Există multe produse decorative pe piaţă care imită lemnul, piatră sau cărămidă. Puteţi alege desigur o hârtie de perete (consultaţi coloana noastră despre subiect: Instalarea tapiseriei) şi puteţi invita un prieten să facă instalarea. În plus, puteţi găsi şi produse care seamănă, să se înşele, cărămidă sau piatră, mai puţină uşurare.

Diferitele opţiuni

Mai mulţi producători oferă produse similare cărămizii sau pietrei. Unii producători oferă un produs care, din păcate, se termină cu mici erori de finisare. Uneori va trebui să zgâriaţi o mică porţiune din spatele unor părţi, pentru a evita denivelările care ar putea fi evidente. Ce pierdere de timp neplăcută!

La ce se folosesc plăcile de piatră?

Pietrele de faţadă, numite şi brichete de faţadă sau faianţă, sunt foarte la modă în ceea ce priveşte decorarea. Imită perfect pereţii autentici de piatră, cărămidă sau ardezie. Cu ele, puteţi crea cu uşurinţă o atmosferă rustică, zen sau industrială, de exemplu, în camerele casei  dar şi pe pereţii exteriori ai acesteia. Plăcile de piatră sunt destinate să acopere un perete interior său exterior, fie în întregime, fie, pentru o impresie mai de designer, pe o singură parte a peretelui unei camere. Plăcile de piatră sunt disponibile comercial sub formă de plăci. Există trei tipuri de format:

  • formatul puzzle – format din pietre cu care se potrivesc pentru a da un aspect final neregulat
  • formatul dreptunghiular – care oferă un design rectiliniu şi regulat
  • formatul ridicat – se obţine cu pietre expuse pentru a da un aspect rustic şi ridicat.