In loc de vesnica prajiturica, dupa sau intre mese, va propun sa va rasfatati cu fructele de padure, care pe langa faptul ca sunt delicioase, sunt si printre cele mai hranitoare alimente. Scazute in grasimi, carbohidrati si calorii, dar cu nivel ridicat de fibre, vitamine, minerale si antioxidanti, aceste „bulgarase de aur” delicioase si aromate, nu numai ca contribuie la sanatate in general, dar pot ajuta la prevenirea cancerului si a altor boli, si incetinesc procesul de imbatranire. Si multumita frigiderului, va puteti bucura de avantajele fructeleor de padure tot timpul anului.
Fructele de padure nu sunt doar surse de aroma concentrata, sunt si pachetele mici de vitamine, minerale si fibre. De exemplu, o ceasca de capsuni taiate contine cantitatea necesara de vitamina C pentru o zi. O ceasca de mure contine aportul necesar de mangan, in timp ce aceeasi cantitate de zmeura suplineste o treime din nevoia zilnica de niamicina (vitamina B). Coacazele si capsunile sunt surse surprinzatoare de vitamina E. Si toate contin intre 4 si 9 fibre pentru fiecare 100g. De ce sunt fructele de padure atat de bune pentru noi? Semintele lor sunt imprastiate in principal de pasari si animale; culorile luminoase ale fructelor de padure ajuta la atragerea acestor distribuitori. Invelisul lor trebuie sa fie destul de subtire pentru putea fi mancate usor, dar in acelasi timp nu trebuie sa fie vulnerabile in fata bolilor si a insectelor. Chimicalele care coloreaza plantele si le protejeaza au rezultat sa fie de asemenea bune pentru noi.
Cauta toate stirile de ultima ora de pe Ghimpele. Vei afla tot ce s-a intamplat astazi in Romania.