Care sunt sampoanele si gelurile de dus pe care trebuie sa le eviti?

Unele geluri de dus contin un numar mare de produse chimice nocive care pot cauza grave probleme de sanatate. Perturbatori endocrini, iritanti si alergeni, toti acestia sunt extrem de periculosi si trebuie evitati cu orice pret.

Produsele naturale si bio constituie o alternativa potrivita.

Este important sa eviti gelurile de dus care contin produse chimice nocive pentru sanatate precum perturbatori endocrini, compusi iritanti sau alergeni deoarece acestia pot cauza probleme ale pielii, alergii si probleme mai grave de sanatate.

Perturbatori endocrini: produse chimice periculoase

Perturbatorii endocrini sunt periculosi deoarece interfereaza cu cu sistemul endocrin si au efecte periculoase asupra sanatatii, in special asupra copiilor si femeilor insarcinate. Se regasesc adesea in gelurile de dus deoarece permit curatarea in profunzime a pielii, lasand-o moale si catifelata. Cu toate acestea, pot interfera in egala masura cu sistemul hormonal si sa provoace numeroase probleme.

Compusii iritanti: o posibila cauza a iritatiilor cutanate

Compusii iritanti pot provoca o iritatie cutanata atunci cand se afla in compozitia unui gel de dus. Pot provoca mancarimi, roseata a pielii si provoaca iritatii puternice la persoanele cu piele sensibila.

Alergenii: o posibila cauza a reactiilor alergice

Alergenii pot provoca reactii alergice atunci cand se gasesc in gelurile de dus. Adesea intalniti in produsele pe baza de substante chimice sau in produsele care contin parfumuri, acestea pot provoca simptome alergice, cum ar fi stranut, mancarimi, dureri in piept si dificultati de respiratie.
Cum sa eviti substantele chimice nocive din gelurile de dus

Citeste si:  23andMe test ADN

Exista unele modalitati de a reduce riscul de expunere la substantele chimice nocive din gelurile de dus. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa citesti etichetele produselor si sa verifici daca exista substante chimice daunatoare, evitandu-le pe cele care le contin. De asemenea, poti alege geluri de dus mai blande si mai sigure, fara substante chimice nocive, cum ar fi produsele naturale sau organice, care nu contin parabeni si sulfati si sunt mai putin susceptibile de a provoca reactii cutanate sau alergice.

Sursa: https://www.plare.fr/quels-sont-les-pires-gels-douche-et-shampooings-a-absolument-eviter/