8 lucuri interesante pe care nu le stiai despre contabilitate

image001Contabilii din zilele noastre nu numai ca se ocupa cu analiza cifrelor, dar trebuie sa lucreze indeaproape cu clientii lor pentru a-i ajuta sa dezvolte bune practici financiare. Contabilitatea are un trecut lung si o istorie ce dateaza inca din perioada antica din Mesopotamia, cand se foloseau jetoane de lut pentru a tine evidenta lucrurilor precum animalele si alimentele.

Iata  alte lucruri interesante despre contabilitate pe care probabil nu le stiai:

  1. Expertii contabili sunt niste oameni multi-talentati. Bubblegum, minunata guma de mestecat pe care o cunoastem cu totii, a fost inventata de contabilul Walter Diemar în anul 1928.
  2. Nu subestima niciodata puterea contabililor! Acestia au luat parte la premiile Oscar inca din 1935! O echipa de noua contabili a petrecut pana la 1700 de ore pentru numararea buletinelor de vot Oscar.
  3. In 1494, matematicianul italian si „tatal contabilitatii” Luca Pacioli a scris prima carte despre contabilitate, intitulata Summa de Arithmetica, Geometria, Proportioni et Proportionalita. In aceasta carte, el mentioneaza ca un contabil „nu ar trebui sa doarma pana cand debitele nu sunt egale cu creditele”.
  4. Cartea lui Pacioli nu numai ca a inspirat multi oameni pasionati de contabilitate, ci a adus o noua sarbatoare – Ziua Internationala a Contabilitatii care este celebrata pe 10 noiembrie, asa ca nu uitati sa va marcati calendarul in onoarea acestei profesii!
  5. Co-fondatorul Nike, Phil Knight, este CPA (Contabil Public Certificat); Nike a fost de fapt creat ca parte a unuia dintre cursurile sale de MBA.
  6. In 1899, Christine Ross a devenit prima CPA de sex feminin din SUA. Clientii ei includeau femei instarite si oameni care lucrau in industria afacerilor si a modei.
  7. FBI a angajat peste 2.000 de specialisti in contabilitate care isi folosesc abilitatile in rezolvarea crimelor.
  8. Mick Jagger si Robert Plant (din Led Zeppelin) au lucrat in contabilitate inainte de a-si incepe cariera muzicala. Totusi, ne bucuram ca nu au ales sa isi continue cariera in contabilitate.
Citeste si:  Zgardă și lesa - cât de recomandate sunt aceste accesorii pentru câini?

Daca si tu esti in cautarea unui contabil care sa te ajute sa iti dezvolti afacerea, Keez iti ofera serviciile ideale pentru contabilitate digitala. Afla cum poti avea control sporti asupra afacerii tale si bucura-te de raproarte de management financiar in timp real pe mobil sau pe laptop!