Casele astrologice

Cei mai multi dintre noi se plang ca nu au o casa a lor cand de fapt fiecare dintre noi avem nu mai putin de 12 case.. 12 arii in care sa ne exploram umanitatea si divinitatea pe rand si concomitent, 12 locuri de joaca daca vreti in care sa ne exersam puterea de a crea alaturi de ceilalti.

Casele astrologice sunt zonele vietii in care se manifesta influenta planetelor, de aceea sunt foarte importante in realizarea unei harti natale sau previziunilor de orice fel. Asa cum avem 12 zodii (link), avem si 12 case. Acestea din urma cuprind practic cam tot ceea ce face un om si ceea ce are importanta pentru evolutia lui spirituala. Casele indica acele lucruri pe care le avem de implinit folosind energia furnizata de planetele si semnele zodiacale in care acestea se afla. Se poate explica foarte bine ce sunt casele in astrologie folosind analogia dintre actor – rol – scena si planeta – zodie – casa.

Imaginati-va ca planeta este actorul. Orice actor are nevoie de un rol si o scena pe care sa joace. Rolul planetei actor este dat de zodia in care se afla acea planeta la un anumit moment, iar scena este reprezentata de casa.

Daca spre exemplu, un actor britanic este pus sa joace o tragedie antica intr-o statie de metrou in Moscova, s-ar putea sa nu ii placa. Dar imaginati-va ce minune este sa joace o piesa de Shakespeare chiar pe scena teatrului Globus din Londra. Totusi multi astrologi sustin ca este mai bine ca actorul, piesa si scena sa nu corespunda unele cu altele 100%, caci altfel nu mai exista provocarea, motivatia pentru a creste, pentru a mai invata ceva noi in viata aceasta si cine stie poate ca jucand intr-o statie de metrou o tragedie antica, actorul britanic ar putea sa isi dea seama ca pana la urma nu conteaza rolul si scena ci doar ACTORUL! Asa sunt si planetele care are fiecare un domiciliu si un rol preferat.

Citeste si:  Dualitatea zodiilor

Casele astrologice sunt similare zodiilor astfel:

Casa astrologica I corespunde Berbecului si este responsabila pentru corpul fizic, personalitate, aspecte ce tin de initiere de actiuni, indrazneala si deschidere de drumuri. Cand avem planete in casa intai, acele planete isi pun amprenta asupra felului in care aratam dar si asupra celui in care ne comportam. Este casa talentelor sportive.

Casa astrologica II corespunde Taurului si este responsabila de posesiunile in plan material, bani, stabilitate de orice fel, capacitatea de a face bani. Este o casa a acumularii, a posesiunii si posesivitatii, planetele aflate in aceasta casa ne dau indicii cu privire la felul in care nativul poate face bani. Este casa talentelor financiare.

Casa astrologica III corespunde Gemenilor si este responsabila de energia noastra mentala, capacitatea de a comunica sub orice forma cu cu cei din jur, de a prelua informatii si a le da mai departe, de a face calatoriile scurte. Planetele din aceasta casa influenteaza felul in care comunicam. Este casa talentelor scriitoricesti.

Casa astrologica IV corespunde Racului si este responsabila de familia si caminul nostru, de relatiile cu cei apropiati, cu trecutul si cu felul in care ne procesam emotiile. Casa aceasta presupune chiar habitatul, peretii intre care traim, dar si sufletul nostru cu toate ale lui, partea aceea materna a fiecarui om. Este casa talentelor care folosesc emotiile.

Citeste si:  Planetele si zilele saptamanii

Casa astrologica V corespunde Leului si este responsabila cu capacitatea de a ne dedica copiilor, cu manifestarea creativitatii sub toate aspectele sale si cu viata amoroasa, cu acele iubiri libere ce nu tin cont de convenientele sociale, dar care dau sens vietii. Planetele de aici sunt cele care pot da liderul. Este casa talentelor de lider.

Casa astrologica VI corespunde Fecioarei si este responsabila cu munca, punerea in slujba altora, capacitatea de analiza, dar si micile boli vindecabile cu care ne confruntam. Este casa micilor noastre hobbyuri sau obsesii, a laturii organizate si meticuloase, rationale si materiale. Este casa talentelor care stiu ca orice succes este 90% munca!

Casa astrologica VII corespunde Balantei si este responsabila cu relatiile cu partenerii, de la partenerul de viata. – Casatoria – pana la partenerii de afaceri, dar si cu nevoia noastra de armonie, arta si frumos. Este casa contractelor, dar si a rezolvarii amiabile a conflictelor. Este casa talentelor artistice.

Casa astrologica VIII corespunde Scorpionului si este responsabila de relatia noastra cu lumea nevazuta, de transformarea interioara prin moarte si regenerare, de sexualitate si exprimarea ei, dar si de banii si bunurile care ne pot veni in viata de la partener. si familie. Este casa talentelor oculte.

Casa astrologica IX corespunde Sagetatorului si este responsabila de studiile superioare, calatoriile lungi, valorile filosofice, dar si libertate interioara, spiritul justitiar si religie. Planele prezente aici ne pot ajuta sa ne depasim limitele si sa ii invatam si pe altii sa faca asta. Este casa talentelor de profesor orator.

Casa astrologica X corespunde Capricornului si este responsabila cu cariera, imaginea sociala, reputatia, dar si felul in care economisim banii si emotiile. Este casa care indica ascensiunea publica, dar si zona in care se manifesta eminenta cenusie, partea aceea de lider din umbra care decide pentru altii. Este casa talentelor de strateg.

Citeste si:  Planetele in zodii

Casa astrologica XI corespunde Varsatorului si este responsabila cu schimbarea, revolutia interioara, prietenia si genialitatea, asocierea si apartenenta la grupuri, orientarea spre viitor si spiritul vizionar. Este casa partii noastre nonconformiste, partii ce nu tine cont de absolut nici o regula. Este casa talentelor extravagante si avangardiste.

Casa astrologica XII corespunde Pestilor si este responsabila cu credinta si slujirea celorlalti fara a astepta recompense, cu visul, intuitia, vietile trecute si inconstientul, este casa bolilor finale, a iesirii din viata, dar si a experientelor care pot priva de libertate: inchisoare, spitalizari indelungate, calugarie sau singuratate autoimpusa. Este casa talentelor poetice.

Horoscopul zilnic se face analizand pozitia lunii in casele corespunzatoare fiecarei zodii. Daca luna este sa zicem in Berbec, atunci pentru berbec se afla in casa I si activeaza ceea ce tine de aceasta casa…vezi mai sus, pentru taurul actioneaza in casa II, pentru gemeni in III si asa mai departe.

La fel se face si horoscopul lunar si anual pentru zodii, desi pentru o mai mare acuratete este bine sa nu ne blocam mintea in a crede ca suntem zodia nativitatii noastre, suntem mult mai mult decat atat ,de aceea harta unei zile trebuie inteleasa prin prisma efectelor ei asupra tuturor zodiilor asa ca exercitiu al mintii.

Pana la urma astrologia este o disciplina a mintii care enunta ceea ce sufletul stie demult deja!