Calitatile zodiilor

Cele 12 zodii se impart in 3 calitati: cardinal, fix si mutabil.

Culturile si filosofiile lumii vorbesc despre trei aspecte ale divinitatii: forta creatoare, forta stabilizatoare si forta distructiva. Cele trei cruci mai sunt asociate si cu sufletul (semnele cardinale), trupul (semnele fixe) si spiritul (semnele mutabile).

Fiecare a patra zodie are aceeasi calitate: prima, a patra, a saptea si a zecea zodie sunt semnele cardinale pentru ca sunt mereu in la 90 de grade unul de altul formand o cruce.

Crucea cardinala este formata din: Berbec, Rac, Balanta si Capricorn. Semnele cardinale dau energia creativa. Daca un om are bine aspectate aceste patru zodii, atunci el se bucura de noi idei si cursuri de actiune, dar ii este mai usor sa initieze un proiect decat sa il termine.

Crucea fixa este formata din: Taur, Leu, Scorpion si Varsator. Energia fixa, stabilizeaza, conserva, finalizeaza. Daca un om care are bine aspectate aceste patru zodii, el este orientat spre obiective si ii place sa se ataseze de lucruri materiale, nestiind cand este momentul sa renunte.

Crucea mutabila este formata din: Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti. Aici vorbim despre energia transformatoare a vechiului in nou. Un om cu crucea mutabila bine aspectata, tinde sa fie flexibil, rational, dar poate avea dificultati in a prinde din zbor oportunitatile ce i se ivesc in viata.

Citeste si:  Dialog despre zodii si astrologie

Orice lucru sau fenomen care se manifesta in forma materiala trebuie sa fie initiat, finalizat si schimbat. Cele trei calitati de care am vorbit: cardinal, fix si mutabil, sunt asociate cu trei planete. Pentru semnele cardinale il avem pe profesorul jovial si filosof- Jupiter, pentru cele fixe, ati ghicit, este vorba de stabilul si severul Saturn, iar pentru semnele mutabile, fireste pe volatilul si dualul Mercur. Aceste trei calitati confera diferite nuante divizarii zodiacului in cele 4 elemente. Toate semnele de foc pot sa apara in combinatie cu una dintre cele 3 calitati, asa cum pot sa apara si cele de apa, aer si pamant.

Cele 4 elemente sunt in conformitate cu multe sisteme filosofice, baza orcarui lucru, fenomen sau fiinta. Ele au ca origine calitatile arhetipale de: umed/uscat si cald/rece. Uscat si cald formeaza focul, umed si cald formeaza aerul, umed si rece formeaza apa si uscat cu rece formeaza pamantul.

Calitatile prin care zodiile ies in evidenta

Focul: Berbec, Leu, Sagetator– simbolizeaza energia de actiune, dinamismul, puterea fizica si creatoare. Focul este initiatorul actiunilor noastre, dar si forta transformarii si a schimbarii. El transforma materia in energie in cadrul unor procese din care poate rezulta, o caldura utila si placuta sau una distructiva si de nesuportat. Aceasta este lectia zodiilor de foc, de a actiona fara a distruge cu egoism si nepasare ceea ce creaza altii. La nivel spiritual, focul reprezinta forta purificatoare, scanteia divina, harul!

Citeste si:  Care sunt zodiile care se indragostesc prea repede?

Pamant: Taur, Fecioara, Capricorn – simbolizeaza baza vietii pe aceasta planeta, dar si nevoile materiale, maturitatea si responsabilitatea cu care suntem datori in viata. Semnele de pamant trebuie sa invete sa isi satisfaca nevoile materiale dar sa nu se centreze doar pe aceastea si sa nu devina posesive si avare.In plan spiritual, pamantul reprezinta stabilitatea si consecventa fara de care visele nu devin realitate.

Aer: Gemeni, Balanta, Varsator – simbolizeaza ceea ce uneste totul, capacitatea intelectuala si de relationare, dar si calea spre cunoasterea inalt spirituala. Gemenii si Varsatorul au ca simboluri personaje umane si nu animale ca multe dintre celelalte zodii, tocmai pentru ca ratiunea, claritatea gandurilor si puterea vizionara sunt carateristicile acestor zodii. Fara claritate de gandire nu se poate produce intelegerea si fara intelegere nu apare cunoasterea si contemplarea fara ganduri a adevarurilor spirituale.

Apa: Rac, Scorpion, Pesti – simbolizeaza emotiile, intuitia si credinta. Apa este originea vietii si chiar viata insasi dupa unii, si se manifeste in cele mai imprevizibile moduri cu putinta. Ea poate fi limpede si lent curgatoare, astamparand setea si curatandu-ne, sau poate fi puternica si efervescenta, luandu-ne pe sus. NU exista bariera care sa tina apa. Cele trei zodii corespunzatoare au ca simboluri numai animale, tocmai pentru a ilustra faptul ca intutia si instinctul apei, inspiratia divina a acestor zodii sunt mai presus si mai puternice decat intelectul. Un plan spiritual, apa este iubirea divina, fantana vietii si a eternitatii.

Citeste si:  Simbolurile zodiilor

Focul si aerul sunt asociate masculinului, activului,creatorului si creativului, rationalului in timp ce apa si pamantul sunt asociate femininului, receptivului, sustinatorului, emotionalului.