Planetele in zodii

Fiecare din cele 10 planete se poate afla in diferite pozitii in cele 12 zodii. Unele amplasari le favorizeaza manifestarea, altele fac manifestarea mai dificila, dar niciodata imposibila. Exista 6 pozitii ale unei planete in functie de felul in care „se simte” in zodii .

Domiciliul unei planete este in zodia in care o planeta se simte cel mai bine, caci energia sa este in armonie deplina cu cea a zodiei in care se afla. Soarele, Luna, Pluton, Jupiter, Saturn, Uranus si Neptun au un singur domiciliu. Marte, Venus si Mercur au cate doua. Planeta in domiciuliu are efectele cele mai benefice pe o harta natala.

Exaltarea unei planete este in zodia in care energia ei este maxima si chiar la extrema, dar este in general constructiva, desi pot sa apara riscurile exagerarii. Uranus, Neptun si Puton au cate doua semne de exaltare, restul au cate unul.

Trigonocratia este amplasarea planetei intr-o zodie aflata la unghi de 120 de grade cu zodia de domiciliu a planetei respective. Pozitia favorizeaza o manifestare plenara a calitatilor elementului caruia ii apartine planeta, adica foc, apa, aer sau pamant.

Exilul presupune pasarea planetei in zodia opusa domiciliului si in acest caz influenta benefica a planetei este oarecum limitata, iar nativul trebuie sa invete sa traiasca mai mult prin altii energia acelei planete.

Citeste si:  Zodiile la superlativ

Caderea unei planete este amplasarea in zodia opusa celei de exaltare si presupune dizarmonie in manifestare. Nativul poate folosi pe deplin energia acelei planete, dar dupa mai multe eforturi decat ceilalti. Este o amplasare dificila dar care functiona ca un indemn la cunoastere de sine.

Peregrinajul este acea pozitie relativ neutra in care planeta este influentata mai putin de de pozitia in respectiva zodie si mai mult de aspectele pe care le face cu celelalte planete. In aceasta amplasare o planeta poate fi folosita plenar, depinzand de nativ daca face asta sau nu.

PlanetaDomiciliuExaltareExilCadere
SoareLeuBerbecVarsatorBalanta
LunaRacTaurCapricornScorpion
MercurGemeni, FecioaraVarsatorSagetator, PestiLeu
VenusTaur,BalantaPestiScorpion, BerbecFecioara
MarteBerbec, ScorpionCapricornBalanta, TaurRac
JupiterSagetatorRac, PestiGemeniCapricorn, Fecioara
SaturnCapricornBalanta, VarsatorRacBerbec, Leu
UranusVarsatorScorpionLeuTaur
NeptunPestiSagetator, LeuFecioaraGemeni,Varsator
PlutoScorpiou,Leu, BerbecTaurBalanta, Varsator