Planetele si zilele saptamanii

La baza denumirii fiecarei zi din saptamana se afla numele unor planete cunoscute inca din Antichitate. Folosim zilnic aceste denumiri, fara a tine cont ca fiecare zi este de fapt guvernata de catre o planeta. Astfel, ziua de Luni este guvernata de Luna, Marti de catre planeta Marte, Miercuri de Mercur, Joi de Jupiter, Vineri de catre planeta Venus, Sambata este guvernata de Saturn, iar Duminica de catre Soare.

Fiecare planeta in sine ofera zilelor saptamanii pe care le guverneaza atribute unice si energie specifica. Starile emotionale, coloratura energetica si energiile atat pozitive cat si negative sunt influentate puternic de catre aceste planete.

Ziua de Luni, guvernata de Luna, aduce dupa sine o stare de cugetare si gandire, prin care anumite persoane rememoreaza ceea ce au facut in trecut. Se transpun in actiunile si deciziile pe care le-au luat in trecut si nu mai sunt atenti la ceea ce se intampla in prezent.

Ziua de Marti atrage dupa sine un val de energie care ofera spor la curatenie si chiar si sport, orice actiune fizica plina de miscare este bine venita.

Miercurea suntem mai inspirati in cuvinte.

Joia suntem mai deschisi fata de cei apropiati.

Vinerea tindem sa tragem spre ceea ce este frumos si artistic in sanul familiei si in bratele persoanei iubite.

Citeste si:  Guvernatorii zodiilor

Sambata intervine spiritul de organizare si planuire.

Duminica este ziua de odihna in care au loc slujbele sfinte, in a care spiritele se odihnesc si fiecare persoana isi cauta linistea fizica si psihica.

Fiecare zi in parte atrage dupa sine o serie de ganduri, energii si efecte care stimuleaza anumite activitati si indruma alegerile pe care le facem in viata.

Ziua de Luni guvernata de LUNA are si reputatia de zi a inceputurilor. Actiunile incepute Lunea au continuitate pe tot parcursul saptamanii. Energiile Lunii creeaza o legatura stransa intre trecut si viitor care incurajeaza depanarea amintirilor, instalarea unor stari puternice de emotii, a melancoliei si chiar si a fantasmelor si starilor de reverie. In aceasta zi parca si cerul prinde viata si trage a ploaie ca si cum ar plange. Suntem indemnati sa dam frau liber emotiilor inchise in noi si sa ne eliberam de greutati.

Culoarea predominanta acestei zile este culoarea verde.

Ziua de Marti guvernata de MARTE este ideala pentru actiuni in forta. Este o zi care favorizeaza munca afara, este o zi plina de energie care ne incurajeaza sa fim mai activi si eficienti in orice alegem sa facem.

Sunt alimentate in special actiunile care implica curaj, determinare si indarjire. Atentie insa la a se tine sub control sentimentele de agresivitate si competitie distructiva si impulsivitate guvernate de catre razboinicul Marte.

Citeste si:  Dialog despre zodii si astrologie

Rosu este culoarea care este asociata zilei de Marti.

Ziua de Miercuri guvernata de MERCUR este benefica calatoriilor, studiului, deplasarilor, afacerilor de succes si mai ales comunicarii cu cei din jur. Ziua de Miercuri alimenteaza dorinta de cunoastere, de a descoperi cat mai mult si incurajeaza procesele de gandire si activitatea mentala. Stimuleaza dorinta de dezvoltare personala prin cunoastere si din aceasta cauza trebuie ca puterea de concentrare sa fie asupra unui domeniu de interes pentru a nu deveni distrasi de multe lucruri marunte.

Culoarea asociata aceste zilei este violet.

Ziua de Joi guvernata de JUPITER este ziua in care avem nevoie de libertate. Este o zi benefica pentru calatorii, pentru a intelege mai bine lucrurile, pentru a ne dezvolta si a invata. Joia putem studia si invata pentru a obtine cele mai bune rezultate si pentru a ne imbunatati cunostintele. Predomina buna dispozitie, optimism, generozitatea si o stare generala de bine. Jupiter favorizeaza schimbarile iar deciziile mari si importante care pot schimba cursul vietii sunt bine venite in zilele de Joi.

Albastru este culoare asociata zilei de Joi.

Ziua de Vineri guvernata de VENUS aduce dupa sine frumusete si iubire. Venus favorizeaza romantismul, senzualitatea, eleganta si placerile rafinate sub orice forma. Actiunile culturale si artistice sunt bine venite in zilele de Vineri, iar lumea pare sa fie colorata in tente de roz. Oportunitatile si posibilitatile de reusita in special in dragoste cresc considerabil atunci cand Venus vegheaza asupra noastra.

Citeste si:  Totul despre ascendent

Culoarea asociata zilei de Vineri este culoarea galbena.

Ziua de Sambata guvernata de SATURN este ziua calmului, consecventei si rabdarii. O zi a sinceritatii si austeritatii in care este important sa reevaluam obiectivele si directiile spre care ne indreptam in viata. Actiunile ce tin de meditatie, concentrare si autoevaluare sunt puse intr-o lumina favorabila de catre planeta Saturn. In zilele de Sambata oamenii devin mai maturi si intelepti daca reusesc sa lase deoparte orice pretentii si nemultumiri.

Culoarea asociata este culoarea indigo.

Ziua de Duminica guvernata de SOARE este ziua in care spiritele nu sunt hranite pe deplin. Este ziua in care este favorizata linistea sufleteasca si regasirea spirituala. Energiile solare sporesc potentialul si hranesc dorinta de a darui tot ce este mai nobil si frumos din sufletul fiecarei persoane. Este o zi in care trebuie sa ne petrecem timpul in sanul familiei si cu cei dragi.

Albul este culoarea zilei de Duminica.