Simbolurile zodiilor

simbolurile zodiilorFiecare zodie in parte are un simbol unic pentru ca divinitatea sa poata comunica si influenta cat mai bine pe fiecare individ intr-un mod subiectiv.

Simbolurile sunt precum niste remedii homeopatice care reprezinta imagini ce au rol de adunare a energiei si a informatiei pentru fiecare persoana. Ele actioneaza precum o doza homeopatica infinitezimala pentru a concentra pe deplin energia unui arhetip.

Simbolurile ne sunt atribuite intr-un mod unic pentru a distruge bariera de comunicare ce se axeaza strict pe cuvinte si vorbe. Tainele Astrologiei pot fi intelese si pe deplin aplicate dupa ce ucenicul absoarbe energia simbolurilor si reuseste sa vizualizeze perfect intelesul acestora fara a fi nevoie sa le defineasca prin cuvinte.

Fiecarei planete si zodii le este atribuit cate un simbol unic pentru a completa alfabetul astrologiei si a reda cat mai fidel mesajul enigmatic al astrelor.

Nu se cunoaste cu exactitate momentul aparitiei simbolurilor din cauza faptului ca exista indicii si urme a existentei acestora in numeroase culturi antice. Desi cu trecerea timpului multe traditii si obiceiuri se schimba, simbolurile zodiilor au ramas aceleasi timp de sute de ani. Elemente precum crucea, semiluna, cercul, punctul si linia se gasesc in majoritatea culturilor si fac parte din simbolistica astrologica.

La o prima vedere simbolurile astrologice pot parea a fi simple profanari. Asemenea alfabetului pe care il folosim cu atata neglijenta zi de zi, simbolurile astrologice alcatuiesc si ele mesaje care transmit informatii complete pentru o mai buna intelegere a astrelor si zodiilor.

Iata care sunt simbolurile zodiilor:

Simbolul Zodiei Berbec

zodia berbecCoarnele berbecului simbolizate prin doua semiluni incomplete. Aceasta imagine semnifica apele constiintei care tasnesc cu forta din interior. Arata gandirea rationala printr-o linie dreapta si continua cu imaginea a doua semiluni opuse oglindindu-se una sub cealalta. Orientarile celor doua semiluni sunt antagonice, dreapta reprezentand extrovertirea zodiei influentata de emotie si convingere ca are puterea sa faca si sa fie gata de orice actiune, mizand totul pe o singura miscare. Orientarea spre stanga ilustreaza trecutul berbecului (zodia Pesti) si anume viata introvertita si plina de sacrificii a pestilor.

Citeste si:  Casele astrologice

Simbolistica cu dubla semnificatie de extrovertit-introvertit sugereaza faptul ca trasaturile predominante a zodiei berbec si anume bravura si obraznicia reprezinta un simplu scut de a ascunde incertitudinea emotionala si dorinta de a se retrage in sine.

Simbolul Zodiei Taur

zodia taurSimbolul este un cap de taur care reprezinta de fapt cercul spiritual ce sprijina si lumineaza semiluna sufletului. Acest simbol nu are in componenta sa nici un fel de linie dreapta acest lucru aratand clar ca aceasta zodie este pur sentimentala, dominata de emotii si energie feminina. In acest simbol se ilustreaza legatura stransa cu natura si pamantul roditor.

Zodia taur este prima zodie de pamant a cercului zodiacal si de aceea aceasta legatura stransa cu pamantul este subliniata printr-un simbol complex dar instabil. Aceasta instabilitate accentueaza nevoia permanenta de echilibru a zodiei Taur si a faptului ca aceasta zodie este capabila de sacrificii enorme pentru a-si obtine linistea sufleteasca.

Simbolul Zodiei Gemeni

zodia gemeniConstruit din linii perfect drepte, simbolul acestei zodii duce cu gandul la doi stalpi ai intelepciunii legati prin doua linii orizontale. Se poate observa clar simbolistica celor doua fete ale unei singure persoane care incearca sa coopereze pentru a depasi dualitatile existente in orice personalitate.

Liniile reprezinta cele doua nivele opuse ale fizicului si anume:

1. Nivelul inferior cu fizicul palpabil si concret si nivelul superior si anume metafizicul.

2. Simbolul zodiei Gemeni nu are in componenta nici o linie curba scotand astfel in evidenta ca aceasta zodie este o zodie cerebrala ce nu se lasa influentata de emotii ci se bazeaza pe rational.

Simbolul Zodiei Rac

zodia racCa si in cazul zodiei Taur, simbolul racului nu contine linii drepte. Acest lucru denota faptul ca emotiile puternice sunt pe primul plan. Simbolul zodiei Rac duce cu gandul la energiile Ying si Yang, amintind de clestii unui rac.

In acest semn semiluna sufletului si cercul spiritual se unesc intr-un act de contopire si tot unitar. Energia predominanta este cea feminina ce duce cu gandul la ocrotirea, sensibilitatea si protectia de care este capabila o mama. Un germene de viata care isi incepe calatoria din uter si se este asociat de multe ori cu pestera in care a venit pe lume Iisus Hristos.

Citeste si:  Tipul de inteligenta al fiecarei zodii

Simbolul Zodiei Leu

zodia leuSimbolul pare reprezentat de un leu cu cap, coama si coada care semnifica puterea, procrearea si dragostea divina ce actioneaza pe pamant.

In ciuda faptului ca este o zodie dominata de energie masculina, simbolul nu are in alcatuire nici o linie dreapta ceea ce inseamna ca sentimentele puternice predomina aceasta zodie.

Multi specialisti in astrologie sustin ca simbolul zodiei Leu ilustreaza sistemul circulator cu inima vene si artere.

Exista si interpretarea care sustine ca acest simbol este manifestarea soarelui, a personalitatilor puternice si orgoliului care pot fi temperate prin suprematia spiritului.

Simbolul Zodiei Fecioara

zodia fecioaraPrecum simbolul catolicilor pentru Fecioara Maria, simbolul zodiei contine litera M reprezinta materia primordiala si primitiva cu puterea de a suprima sexualitatea si emotia puternica. Unii specialisti in domeniu sustin ca linia laterala poate fi interpretata ca centura de castitate a unei fecioare.

Constientul, subconstientul si supraconstientul sunt determinate prin trei linii drepte. Iar natura materialista si introvertita a fecioarei este subliniata prin trasarea unei linii curbe. Anumiti specialisti in domeniu sustin ca aceasta ultima curba reprezinta sarpele viclean care musca, astfel punand accent pe puterile vindecatoare ale acestei zodii.

Simbolul Zodiei Balanta

zodia balantaSimbolul semnifica echilibru si duce automat cu gandul la judecata de apoi in care se vor cantari faptele bune si cele rele. Linia de jos semnifica dimensiune fizica si palpabila a acestei zodii, iar linia curbata de deasupra simbolizeaza metafizicul. Pozitia liniei curbata ca semiluna in jos este justitia divina intr-un mod obiectiv si neinfluentabil.

Linia de jos nu se atinge cu cea de sus semnificand astfel detasarea emotionala in ciuda faptului ca simbolul zodiei Balanta nu are in componenta linii drepte.

Acest semn mai este interpretat si ca fiind soarele la asfintit si echilibrul excelent dintre zi si noapte. Totodata acest semn arata natura si dorinta omeneasca de a tine in echilibru ravnirile sexuale si materiale pentru a evolua spiritual.

Simbolul Zodiei Scorpion

zodia scorpionSimbolul zodiei Scorpion se aseamana foarte mult cu cel al Fecioarei. Simbolul in forma de M se termina in acest caz intr-o prelungire asemanatoare cu o coada ascutita precum acul scorpionului.

Ca si in cazul Fecioarei avem si aici cele 3 nivele de constient, subconstient si supraconstient care lucreaza diferit. Instantele primare, in special cele sexuale sunt accentuate, continuate de nevoia de a se autodezvolta si in ultima etapa de a se regenera asemenea pasarii Phoenix.

Citeste si:  Guvernatorii zodiilor

Scorpionul este devorat de sarpe prin terminatia simbolului si semnifica victoria spiritului asupra instinctului.

Simbolul Zodiei Sagetator

zodia sagetatorSageata sau arcasul este simbolul acestei zodii si nu are in componenta sa nici o linie curbata astfel fiind o zodie detasata si complet rationala. Dualitatea omului este ilustrata in acest simbol care incearca cu indarjire sa isi depaseasca conditia si tinteste catre o treapta superioara a evolutiei.

Sagetatorul este reprezentarea omului jumatate inrobit de catre animal. In mitologie, centaurul este preotul, maestrul si fiinta invatat care isi educa discipolii pentru ca acestia sa isi depaseasca conditia umana.

Simbolul Zodiei Capricorn

zodia capricornSimbolul zodiei cuprinde toate elementele zodiacale si anume cercul, semiluna si linia dreapta pentru a crea coarnele si capul caprei. Linia intelectului si a gandirii coboara in realism pentru a creste atingand cel mai inalt nivel pentru a forma cercul spiritual.

Simbolul se continua cu semiluna constiintei care coboara pentru a completa simbolul intr-un balans complet cu sine.

Specialistii sunt uimiti cum ca aceasta zodie rece si rationala are in componenta simbolului si linii curbe. Capricornul este simbolizat si de catre capra neagra care urca muntii abrupti pentru a ajunge din ce in ce mai sus, cautand o cale spre evolutia de sine.

Simbolul Zodiei Varsator

zodia varsatorSimbolizata prin valuri divine, undele electrice si magnetice care curg in sufletul omului. Liniile fizicului si metafizicului sunt menite sa nu se atinga aratand astfel detasarea totala. Apa din zodia varsator este simbolul cunoasterii care trebuie raspandit pentru a se instaura pacea pe un timp de o mie de ani.

Liniile prezente in simbolul zodiei varsator subliniaza noul si vechiul, trecutul si viitorul care pot coexista simultan.

Simbolul Zodiei Pesti

zodia pestiSimbolul acestei zodii este imaginea a doi pesti care inoata in directii opuse simbolizand sfarsitul unei etape sau al unui ciclu si inceperea altuia.

Semilunile constiintei sunt asezate spate in spate dar legate de linia materiei care desparte fizicul de metafizic. Batalia eterna dintre corp si suflet este simbolizata prin aceasta imagine.