6 modalitati de promovare online gratuita

promovare online seoInternetul este plin de platforme de marketing care nu costa nici un ban- trebuie doar sa stii unde sa cauti.

Poate nu aveti un buget suficient de mare pentru cheltuieli de promovare online, mai ales daca afacerea este la inceput. Asta nu inseamna insa ca nu exista modalitati eficiente de a va face cunoscut brandul in spatiul online.

Inainte de internet, firmele mici aveau la dispozitie doar cateva metode de promovare a produselor pe care le vindeau: printarea pliantelor, sponsorizarea evenimentelor locale mici etc. Acum, exista tot felul de oportunitati insa trebuie sa stiti unde sa va uitati mai exact.

Iata cateva metode de promovare online care nu implica deloc costuri mari:

1. Folositi principalele servicii de localizare. Asta presupune sa va inregistrati afacerea pe Google Places/ Maps ca sa puteti fi gasit usor in cautarile google de potentialii clienti. Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul si sa va inregistrati, dupa care afacerea dumneavoastra va fi verificata print-un proces de confirmare, care se poate face prin telefon sau prin email. Mai exista de asemenea si yahoo! Local, care este gratuit.

2. Folositi retelele de socializare. Acestea nu sunt doar un instrument de a obtine o buna expunere. Au devenit o investitie ce nu costa nici un ban si implica avantaje mari. Puteti include in postarile de pe Facebook linkuri catre oferte si promotii de pe site, puteti tine legatura cu clientii prin Twitter. La fel, LinkdIn va poate ajuta sa cresteti vizibilitatea site-ului si a afacerii in spatiul online.

Citeste si:  Cum poti crea continut vizual de calitate pentru retelele sociale?

3. Creati un blog si scrieti frecvent articole pe el. Aceasta este o modalitate de a va conecta in mod direct cu clientii dumneavoastra. Ideea e sa mentineti fluxul postarilor cat mai actualizat. Un blog lent, abandonat nu are nicio valoare.

4. Folositi resurse multimedia de pe YouTube si Flickr. Cu YouTube puteti distribui gratuit videoclipuri creative de promovare online. Cheia este sa creati un continut atractiv pentru potentialii clienti. Un profil Flickr va ajuta deasemenea sa compilati toate fotografiile afacerii dumneavostra si sa lasati linkuri care duc catre site-ul dumneavoasra.

5. Optimizati-va site-ul pentru motoarele de cautare. SEO nu poate fi subestimat in lumea lui Google. Cititi si puneti in aplicare sfaturi prin care va puteti curata site-ul si-l puteti face mai puternic si mai coerent pentru cautarile din motoarele de cautare prin strategii SEO inteligente.

6. Comunicate de presa. De fiecare data cand se intampla ceva important cu afacerea dumneavoastra, nu ezitati sa publicati un comunicat de presa. Multi potentiali clienti pot fi interesati de acesta. Comunicatele sunt un instrument puternic de promovare online. Distribuirea gratuita vine ca bonus la pachet. Exista site-uri unde puteti publica aceste comunicate fara sa platiti un leu.

Iata deci ca va puteti promova online afacerea si fara sa platiti bani grei pentru publicitate.