Rezumat:
Sanatatea dintilor si a gingiilor poate fi afectata in timpul curelor de slabire. Cele mai multe dintre dietele rapide si dietele disociate pot produce dezechilibre care sa duca la afectiuni dentare sau, mai ales, la afectiuni gingivale.
Dat fiind faptul ca in timpul unei diete severe se pot produce dezechilibre in organism, este foarte important sa stim ce se poate intampla in timpul unei cure de slabire care nu ne ofera toti nutrientii si toate vitaminele de care avem nevoie. Nu doar deficientele de vitamine si nutrienti ne pot afecta sanatatea gingivala, ci si textura alimentelor cu care nu suntem obisnuiti poate produce daune (ganditi-va la taratele de ovaz, care, consumate in graba pot cauza leziuni gingivale ).
Deficientele de vitamine care slabesc sanatatea gingiilor:
Deficienta de Vitamina C:
Daca tineti o cura de slabire care nu va permite sa consumati fructe (care de obicei sunt principala sursa de vitamina C) este bine de stiut ca riscul de aparitie a gingivitei la persoane care au deficienta de Vitamina C este foarte mare. Vitamina C este necesara pentru crearea colagenului, care are un rol foarte important in structura diferitelor tesuturi, mai ales a tesuturilor gingivale. Daca aveti deficienta de Vitamina C mai mult ca sigur veti avea sangerari gingivale la periaj si daca nu luati masuri imediate, riscati sa va pierdeti dintii, gingivita evoluind foarte repede in parodontopatie.
Deficienta de Vitamina A:
Vitamina A este foarte importanta deoarece ajuta celule pielii sa creasca si sa se regenereze. Daca aveti si deficienta de vitamina A problemele sunt cu atat mai serioase, vindecarea leziunilor din cavitatea bucala devenind foarte lenta.
Deficienta de Vitamina D:
Vitamina D este si ea necesara pentru a avea o dantura perfecta. Impreuna cu calciul, vitamina D ajuta la mentinerea calitatii tesuturilor osoase. Lipsa vitaminei D din alimentatie poate creste riscul de aparitie a parodontozei sau a dintilor mobili.
Sfaturi pentru evitarea problemelor gingivale in timpul dietei
- Folositi periute de dinti „Extra Soft” pentru a proteja gingiile;
- Nu sariti peste nici un periaj;
- Nu uitati ca detartrajul trebuie facut periodic (la 6 luni);
- Evitati sa folositi solutii pentru albirea dintilor; acestea dauneaza gingiilor;
Ce este de facut daca am deja probleme cu gingiile?
Cel mai bine este sa va prezentati rapid la o clinica stomatologica specializata pe regenerare gingivala si parodontologie. Desi pana acum cativa ani se considera ca boala parodontala nu poate fi tratata, ci doar incetinita putin, acum parodontoza si gingivita pot fi tratate foarte simplu.
Un nou tratament de regenerare gingivala, Electronic Doctor, este disponibil in clinicile de top din Romania. Tratamentul Electronic Doctor este accesibil ca pret, nu este dureros si este foarte eficient in tratarea parodontozei, a dintilor mobili si a gingivitei.
Tratamentul este bazat pe terapie cu unde electromagnetice si actioneaza local, pe dintii pe care este aplicat, crescand circulatia sanguina si numarul de celule regeneratoare in acea zona. De asemenea, in zonele in care se face terapie prin aceasta metoda, se secreta si mai mult colagen, care face tesuturile mai elastice si mai rezistente la traume.