Guvernatorii zodiilor

Modul in care astrologia este prezentata in media – ziare, site-uri si reviste – este adesea unul superficial care omite informatii importante. Dintre aceste informatii exista un element unic care poate convinge pe orice in legatura cu validitatea acestei discipline. Imaginea astrologei este afectata de informatia contradictorie care apare in sursele ce o prezinta ca pe un sistem de etichetare a oamenilor in diverse categorii. De la acest punct trebuie plecat pentru a intelege scopul real al astrologiei si anume faptul ca aceasta iti arata directia si nu destinatia.

Astrograma este primul si poate cel mai important element legat de astrologie care trebuie inteles pentru a aprofunda ce inseamna cu adevarat acest domeniu de studiu. Astrograma este un termen folosit pentru a descrie amplasarea planetelor pe cer deasupra locului in care fiecare persoana este nascuta. Studierea astrogramei nu ofera un verdict clar asupra destinului ci doar un punct de plecare. Aceasta poate fi considerata o busola, un reper in functie de care fiecare isi poate naviga viata.

Planetele care guverneaza zodiile

Fiecare zodie are o planeta care o guverneaza, responsabila pentru toate categoriile de activitati in care se implica persoana respectiva. In acelasi timp, fiecare zodie are mai multe categorii de guvernatori, ceea ce elimina argumentul conform careia astrologia elimina puterea liberului arbitru. Aceste planete guvernante nu dau verdicte ci dicteaza directii.

Cele trei 3 categorii de guvernatori care influenteaza fiecare zodie sunt:

1. Traditional – planetele care actioneaza drept guvernatori pentru persoanele care nu sunt constiente de influenta astrala si de interventia divina; 2. Esoteric – planetele care devin guvernatori odata ce persoana a inceput sa evolueze spiritual si isi doreste sa invete mai mult decat informatiile pe care le ofera scoala sau viata; 3. Ierarhic – ultima categorie de companioni devin in acelasi timp companionii nativilor care reusesc sa isi suprime ego-ul pentru binele celorlalti.

Caracteristicile guvernatorilor traditionali, esoterici si ierarhici pentru fiecare zodie

Nativii din fiecare zodie sunt guvernati de planete diferite in functie de treapta de evolutie pe care se afla, astfel:

Berbec

Guvernatorul traditional: Marte. Berbecii guvernati traditional de marte sunt impulsivi, nerabdatori si manati de impulsuri.

Guvernatorul esoteric: Mercur. Mercur intervine pentru a ajuta nativul berbec sa invete sa isi controleze impulsurile si sa gandeasca inainte de a actiona. Sub influenta guvernatorului esoteric, berbecii devin mai putin agresivi.

Guvernatorul ierarhic: Uranus. Sub patronajul lui Uranus, berbecii devin creativi si vizionari, incepand sa se concentreze mai putin pe prezent si capatand astfel capacitatea de a utiliza tehnici esoterice specifice zodiei Varsator. Concentrandu-se mai putin pe sine, berbecul reuseste sa devina un adevarat deschizator de drumuri.

Citeste si:  Care sunt zodiile care se indragostesc prea repede?

Taur

Guvernator traditional: Venus. Taurii sunt inradacinati in realitate, materialisti si rar violenti. Taurilor aflati sub guvernarea lui Venus le place sa termine ceea cea au inceput si au calitatea de a fi in general rabdatori.

Guvernator esoteric: Vulcan. Sub influenta lui Vulcan, taurii reusesc sa isi confrunte si sa isi rezolve temerile. In general, angoasele taurilor sunt generate de frica de a pierde stabilitatea sau bunurile materiale.

Guvernator ierarhic: Vulcan. Permite nativilor sa isi transmute energia sexuala in forta creatoare. Taurii ajunsi la acest nivel de evolutie devin capabili sa isi controleze nevoia de a acumula cat mai mult.

Gemeni

Guvernator traditional: Mercur. Sub influenta lui Mercur, gemenii sunt in general persoane intelectuale, dar instabile. Nativii din aceasta zodie isi doresc sa faca multe si sa stie multe, dar fara a studia nimic in profunzime. O trasatura importanta a gemenilor guvernati de Mercur este capacitatea de a asocia idei si fenomene.

Guvernator esoteric: Venus. Sub guvernarea lui Venus, gemenii ajung sa isi stapaneasca mintea si invata sa isi asculte emotiile, realizand astfel un bun echilibru intre minte si spirit. In aceasta treapta a evolutiei gemenii invata sa iubeasca mai putin rational.

Guvernator ierarhic: Gaia/Terra. Gaia ajuta gemenii sa isi controleze experientele si sa obtina energia pentru a isi folosi resursele in scopul ajutarii celorlalti. Gemenii aflati sub guvernare ierarhica stabilesc un contact mai puternic cu latura materiala a vietii.

Rac

Guvernator traditional: Luna. Racii sunt emotivi si traiesc adesea ancorati in trecut. Nativii acestei zodii sunt sensibili la schimbarile lunii si au dificultati de a se concentra pe prezent.

Guvernator esoteric: Neptun. Sub influenta lui Neptun, racii devin mai putin dependenti emotional, invata sa ocroteasca si castiga empatie.

Guvernator ierarhic: Neptun. In aceasta treapta a evolutiei, sub guvernarea ierarhica, racii dezvolta calitati parapsihice. Invata sa isi controleze slabiciunile si sa se concentreze pe calitatile intuitive si de vindecare de care dispun.

Leu

Guvernator traditional: Soare. Leii sunt lideri innascuti, carismatici si ambitiosi, dar in acelasi timp egocentrici si orgoliosi. Leii sunt actorii perfecti, generosi si creativi.

Guvernator esoteric: Soare si Neptun. Sub influenta guvernatorilor esoterici, leii devin capabil sa isi utilizeze mai eficient latura creativa. In acest punct leii isi redescopera credinta si reusesc sa invete care sunt momentele in care nu trebuie sa isi impuna vointa, ci doar sa aiba incredere in divinitate.

Citeste si:  Planetele si zilele saptamanii

Guvernator ierarhic: Soare si Uranus. Polaritatea Leu-Varsator se echilibreaza, transformand nativii acestei zodii in persoane altruiste. Egocentrismul este inlocuit de o viziune care include intreaga umanitate si binele colectiv.

Fecioara

Guvernator traditional: Mercur. Sub guvernarea lui Mercur, nativii din fecioara sunt persoane rationale, analitice, de un perfectionism dus la extrem. Fecioarele sunt capabile de sacrificiu, au o forta imensa de munca si o pasiune puternica pentru a ii ajuta pe altii.

Guvernator esoteric: Luna si Neptun. Fecioarele invata sa isi foloseasca si emotia pe langa rationalitate. Capacitatea de sacrificiu capata noi valori pentru binele celorlalti.

Guvernator ierarhic: Jupiter. Sub guvernarea ierarhica a lui Jupiter fecioarele incep sa inteleaga legile universului si devin capabile de a oferi iubire in afara tiparului perfectiunii.

Balanta

Guvernator traditional: Venus. Balantele sunt atrase de arta, persoane care prefera sa nu supere, dar se simt cel mai bine in pozitia de a aplana conflicte, chiar daca sunt generate intentionat pentru a satisface aceasta nevoie. Balantele prefera sa imparta responsabilitatea deciziilor.

Guvernator esoteric: Uranus. Sub guvernarea esoterica a lui Uranus, balantele invata placerea simpla de a darui si capata darul intuitiei (si chiar a viziunilor despre viitorul apropiat). Nevoia de a avea in permanenta un partener pentru luarea deciziilor nu mai este la fel de presanta.

Guvernator ierarhic: Saturn. Sub influenta lui Saturn, nativii din aceasta zodie invata sa devina consecventi si bine organizati, sa isi foloseasca resursele pentru atingerea unor scopuri inalte, pentru binele altora.

Scorpion

Guvernator traditional: Pluton. Scorpionii sunt pasionali si puternici, pasionati de mistere. Nativii acestei zodii au un simt puternic al realitatii si nu pot fi pacaliti. Sub guvernarea lui Pluton, scorpionii se transforma zilnic prin moarte si regenerare.

Guvernator esoteric: Marte. Sub influenta lui Marte, scorpionii invata sa lupte deschis, pasiunea pentru mister se transforma in concret. Nativii acestei zodii care sub guvernarea lui Pluto se concentreaza pe lucruri subterane ajung sub guvernarea lui Marte sa aiba initiative oneste pentru a isi pune in miscare planurile.

Guvernator ierarhic: Mercur. Sub guvernarea ierarhica a lui Mercur, scorpionii invata sa fie mai flexibili si mai deschisi. Nativii acestei zodii renunta la ascunzisuri si devin capabili sa isi foloseasca energia in scopuri creative, bazate pe pulsiunile si pasiunile proprii.

Citeste si:  Planetele in zodii

Sagetator

Guvernator traditional: Jupiter. Sagetatorii sunt optimisti, indrazneti, curajosi si cutezatori. Sub influenta lui Jupiter nativii din aceasta zodie sunt aventurieri si iubitori de viata. Iubesc libertatea de miscare si discutiile filozofice.

Guvernator esoteric: Gaia/Terra. Sub guvernare esoterica, sagetatorii invata sa integreze notiuni abstracte ale vietii si sa isi aplice filozofia intr-un nou mod de viata ce poate deveni model pentru altii.

Guvernator ierarhic: Marte. Sub guvernarea ierarhica a lui Marte, sagetatorii invata sa isi atinga scopurile si sa isi urmeze viziunea pana la capat. Sagetatorii care ating acest prag al evolutiei vor actiona intotdeauna in conformitate cu principiile de viata pe care le emit.

Capricorn

Guvernator traditional: Saturn. Organizati, traditionalisti si ambitiosi, capricornii au probleme in exprimarea emotiilor, insa preiau de la Saturn intelepciunea.

Guvernator esoteric: Saturn. Saturn ramane guvernatorul acestei zodii si pe plan ezoteric, insa actioneaza de data aceasta la un alt nivel, oferind lectiile altruismului si ale generozitatii si dand astfel nativilor din aceasta zodie capacitatea sa inteleaga emotiile.

Guvernator ierarhic: Venus. Capricornii aflati sub guvernarea lui Venus ierarhic inteleg legile universului si devin mai putin reci si impersonali, deschizandu-se catre iubire, armonie, generozitate si frumos.

Varsator

Guvernator traditional: Uranus. Varsatorii iubesc libertatea fara responsabilitati, reguli sau legi. Sunt geniali, vizionari, dar rar ancorati in prezent. Nativii acestei zodii au nevoie de activitate permanenta si de un cerc mare de prieteni.

Guvernator esoteric: Jupiter. Sub guvernarea lui Jupiter varsatorii incep sa inteleaga filozofiile de la baza stiintelor ezoterice. Aceasta categorie de varsatori se potrivesc perfect in rolul de profesori.

Guvernator Ierarhic: Luna si Uranus. Sub guvernare ierarhica, varsatorii isi armonizeaza emotiile si devin capabili sa isi foloseasca energia pentru a vindeca regretele din trecut si a se concentra pe viitor.

Pesti

Guvernator traditional: Neptun. Pestii sunt blanzi, visatori si intuitivi, dar rupti de realitate si influentabili. Cred cu tarie in divinitate.

Guvernator esoteric: Pluton. Sub guvernarea lui Pluton pestii reusesc sa treaca peste aparente si capata gandire creativa, putere personala si capacitati parapsihice vindecatoare.

Guvernator ierarhic: Pluton. Permite nativilor din zodia pesti sa se reinventeze si sa o ia de la capat de cate ori este nevoie. Ajunsi in aceasta treapta a evolutiei, pentru pesti alchimia interioara este completa si face posibila trecerea intre vis si realitate.