Cateva trucuri si sfaturi pentru a te folosi de Instagram in strategia ta de marketing

Instagram este una din platformele sociale care a evoluat cel mai mult in ultima vreme. Nu este deci de mirare ca din ce in ce mai mult firme sunt de parere ca Instagram este din ce in ce mai util si vor sa il incorporeze in strategia lor de marketing.

Esti convins de faptul ca si intreprinderea ta ar trebui sa se lanseze in aventura? Si noi. Descopera citind acest articol care sunt cele mai bune sfaturi pentru a te folosi de Instagram in strategia ta de marketing.

Optimizeaza profilul firmei tale. Fie ca vinzi biciclete, fie ca te ocupi cu livrarea de mancare sau ca propui servicii de decoratiuni interioare, este primordial ca profilul firmei tale sa fie unul optim. Pentru asta, ai nevoie de cateva minute pentru a pune la cale o strategie cu privire la ce vrei sa scoti in evidenta.

Nu ai decat cateva secunde pentru a atrage atentia unei persoane care se va aventura pe profilul tau. Alege mai intai o poza de profil pentru a putea identifica repede de publicul tinta.

 

Trebuie sa te gandesti apoi la biografia ta, datele despre tine care sa aiba minimum 150 de caractere. Important este sa fii concis si sa pui cel mai bine in evidenta misiunea firmei pe care o conduci.

Citeste si:  Marile tendinte de marketing care afecteaza intreprinderile mici

 

Gandeste-te la lucrurile pe care vrei sa le comunici publicului tau tinta. Fie ca esti pe Instagram, pe Twitter, Facebook, LinkedIn sau chiar Pinterest, discursul tau s-ar putea sa fie diferit de la o platoforma la alta.

 

Un lucru e sigur. Clientii potentiali nu vor mai vrea sa te urmareasca daca nu faci deecat sa iti promovezi serviciile sau produsele. Trebuie sa iti pui urmatoarea intrebare- ai fi interesat si tu la randul tau de un continut 100% promotional vis-a –vis de o marca? Ei bine, clientii tai, nici atat.

 

Ai nevoie de un continut original, inspirational si pertinent. Trebuie sa intelegi ca Instagram este un univers mai ludic si mai inspirational decat alte platforme. Vrem sa vedem aici lucruri frumoase, continut original, dar si imagini amuzante si dragute.

Fii cat mai creativ in publicatiile tale. Creativitatea este cea mai importanta aici. Deci ai nevoie de poze trendy pentru a castiga un plus de vizibilitate, notorietate si multi alti clienti noi.

Nu uita ca te poti folosi de hashtaguri pentru a asocia un continut unui subiect bine precizat. Dar si pentru a difiuza continutul unui public mai larg.