Stiu ca este neplacut sa vorbim despre acest lucru, dar asta nu inseamna ca nu este important sa fim realisti si sa constientizam ca o dieta foare stricta, poate, si are intr-adevar efecte adverse care pot fi chiar foarte neplacute.
Este dificil sa slabim, dar sa ne pastram greutatea dupa ce slabim este si mai dificil. Cele mai multe exercitii contribuie foarte putin in procesul de slabit daca nu sunt completate de o dieta sensibila. Raspunsul se regaseste in acei factori care controleaza metabolismul corpului, dintre care unii nu pot fi identificati si nici modificati.
Singurul mod prin care putem slabi este adaptarea unei diete potrivite pentru nevoile specifice fiecarui individ in parte. Din punct de vedere medical, dietele foarte severe nu sunt recomandate deoarece sunt foarte riscante si pentru ca implica un adevar neplacut, acela ca, intr-adevar cei care aplica o astfel de dieta, de obicei tind sa puna la loc foarte repede kg date jos in momentul in care renunta la dieta.
In momentul in care o persoana obisnuita sa consume doar mancare gatita sau alimente procesate trece dintr-o data la o dieta bazata pe legume crude sau fructe si renunta in totalitate la produsele din lapte pe care obisnuia sa le consume, va experimenta deficiente grave de calciu, vitaminaB12 si B2.
Grasimea continuta in lapte nu este recomandata intr-o dieta bazata pe reducerea grasimilor, de aceea, grasimea poate fi eliminata in mod convenabil prin consumul laptelui si produselor din lapte degresate si semidegresate. Eliminand grasimea din lapte se pierde doar vitamina A care poate fi suplinita prin legume proaspete.
Urmatoarele alimente ar trebui adaugate in dieta:
Legume – legume frunzoase, cum ar fi conopida, ridichea, marul, frunzele de coriandru.
Lactate – branza de tara neprocesata, zer si urda.