Alimentele fermentate bune pentru sanatate

Vrei ca in toamna ce vine sa ai mai mare grija de tine si de sanatatea ta? In acest caz, ar trebui sa descoperi alimentele fermentate si beneficiile lor minunate pentru sanatate.

Miso. Foarte celebru in Asia, miso este un aluat de soia fermentat care nu are cum sa nu iti placa. Este foarte bogat in fibre, in vitaminele C si B12, dar si in minerale precum zincul, cuprul sau manganul. In plus, mai contine antioxidanti si proteine vegetale. Nu contine multe calorii si este un veritabil aliat detox.

Varza acra. Nivelul de vitamina C din varza acra este mult mai ridicat datorita procesului de fermentatie. Si chiar daca nu iti vine sa crezi, varza acra contine de 10 ori mai multa Vitamina C decat varza simpla. Sa nu uitam ca vitamina C este ideala pentru functiile imunitare si ca ne protejeaza de radicalii liberi. Varza este si o sursa foarte buna de cholina, un aminoacid esential pentru memorie si pentru buna sanatate a ficatului, a inimii si a membranelor celulare.

Kombucha. Kombucha este un ceai fermentat foarte bogat in vitamina K care poate lupta contra osteoporozei, in vitaminele PP si in vitamine din grupa B, ideale pentru a proteja sitemul nervos, pentru a favoriza cresterea celulelor si a combate bolile cardiovasculare.

Painea cu maia. Maiaua este cea care cu ajutorul bacteriilor sale, va degrada glutenul in timpul procesului de fermentatie al aluatului de paine. Din acest motiv, se va degrada mai usor.

Citeste si:  Hormonul de crestere - detalii despre somatotropina

Kefirul. Originar din Caucazia, kefirul este o bautura fermentata pe baza de seminte de kefir, un conglomerat de mai multe bacterii si drojdii cu numeroase virturi digestive. Este cel care va pune in ordine sistemul digestiv si care va fortifia flora intestinala.

Sosul de soia. Fabricat pornindu-se de la semintele de soia fermentate, sosul de soia este cel care poate stimula secretia de sucuri gastrice. Cu alte cuvinte, se poate digera foarte usor. Contine foarte multi antioxidanti care pot proteja vasele de sange si inima. Dar si o cantitate foarte interesanta de probiotice care ajuta la intarirea florei intestinale si sa asimilezi mai bine nutrientii. Iar vitamina B3 teva ajuta sa maresti nivelul de colesterol bun.

Salvează