Totul despre ascendent

Ascendentul unei persoane este dictat de zodia care se afla pe orizont la data si in locul nasterii. Ascendentul fiecaruia determina aspiratiile, scopul in viata si drumul ales, manifestandu-si influenta in momentul in care se ajunge la maturitate si apare dorinta de a ne lasa amprenta asupra lumii care ne inconjoara.

Atunci cand ascendentul incepe sa influenteze, prezenta sa se simte atat in aspectul fizic cat si in comportament. Calitatile pe care fiecare individ le preia din ascendent sunt folosite pentru implinirea menirii, a scopului in viata si uneori sunt mai puternice ca influenta asupra personalitatii decat nativitatea.

Ascendentul, un element mai greu de explicat al hartii natale

Ascendentul este un factor extrem de important in astrologie, chiar mai important decat zodia nativa. Cu toate acestea, multe persoane nu isi cunosc ascendentul si de aici apar confuzii in legatura cu particularitatile zodiei in care nu ne regasim. Spre exemplu, exista capricorni cu aspiratii catre poezie, rupti de realitatea concreta a caror personalitate este influentata de ascendentul in Pesti.

Ascendentul se recunoaste urmarind aspectul fizic si comportamentul unei persoane. Odata cu o cunoastere aprofundata a astrologiei, aceste aspecte incep sa devina usor observabile chiar si la o prima vedere.

Citeste si:  Planetele si zilele saptamanii

Astrologia este un excelent instrument de autocunoastere si de cunoastere in profunzime a celorlalti, in mod special a celor dragi. Cunostintele de astrologie ne ajuta sa navigam apele vietii, sa ne gasim drumul, oferind indrumari in legatura cu defectele dar si punctele forte ale fiecarei persoane.

Cum aflu ascendentul meu?

Pentru a calcula care e ascendentul tau trebuie sa-ti cunosti cu exactitate ora nasterii, ea fiind la fel de importanta ca data si ca locul nasterii in acest calcul. Apoi poti calcula online intrand pe acest link. Introdu datele necesare si ti se va calcula ascendentul.

De ce se spune ca ascendentul este mai important decat zodia?

Zodia natala este cunoscuta de aproape oricine spre deosebire de ascendent despre care putini cunosc toate informatiile importante. La nasterea oricarei persoane, pe harta astrala se afla 10 corpuri ceresti: Luna, Soarele, Venus, Mercur, Marte, Jupiter, Saturn, Pluton, Uranus si Neptun. Zodia natala este determinata de Soare insa toate celelalte corpuri ceresti influenteaza in egala masura personalitatea si cursul vietii. A te concentra doar pe influenta Soarelui inseamna a te limita doar la ego si a pierde 90% din toate celelalte aspecte ale sinelui pe care le poti descoperi cu ajutorul astrologiei.

Ascendentul este masca pe care o purtam cu ceilalti, ca un mecanism de aparare pentru a naviga apele uneori tulburi alte ori line ale vietii de zi cu zi.

Citeste si:  Calitatile zodiilor

Ascendentul in semne de foc – Berbec, Leu si Sagetator

Persoanele cu acest ascendent sunt energice, optimiste si entuziaste. Ascendentul in aceste semne inseamna persoane prietenoase dar nerabdatoare care folosesc energia focului in diverse moduri – leul pentru afirmare si dorinta de impresiona, a fi admirat si urmat, berbecul pentru actiune, pentru a deveni lider, iar sagetatorul pentru a intelege lumea si a aborda orice problema cu optimism.

Ascendentul in semne de pamant – Taur, Fecioara si Capricorn

Semnele de pamant sunt persoane care pun accent pe practicabilitate si seriozitate fiind adesea precauti si chiar timizi. Taurul este caracterizat de talente artistice sau muzicale si foloseste energia pamantului in scopul de a asimila materie, Fecioara este rabdatoare si foloseste energia pamantului in folosul altora iar Capricornul conduce din umbra si foloseste energia pentru a atinge orice obiectiv isi pune in minte.

Ascendentul in semne de aer – Gemeni, Balanta, Varsator

Ascendentul in semne de aer se caracterizeaza prin deprinderi de comunicare, aceste persoane fiind rationale si flexibile. Gemenii se dedica mai multor proiecte si sunt intotdeauna ocupati, balantele sunt persoane impaciuitoare, perfecte pentru functii de relatii publice, iar varsatorii sunt vizionari. Persoanele cu ascendent in semne de aer pot parea uneori arogante.

Ascendentul in semne de apa – Rac, Scorpion, Pesti

Citeste si:  Care sunt zodiile care se indragostesc prea repede?

Semnele de apa se caracterizeaza prin intuitie si viata emotionala. Persoanele cu ascendent in semn de apa simt puternic emotiile si se caracterizeaza prin reticenta de a ii lasa pe altii sa le patrunda lumea interioara. Racul este empatic, scorpionul isi transforma emotiile in putere de dominare, iar pestii sunt intotdeauna gata sa se sacrifice. Energia apei este folosita de persoanele cu acest ascendent pentru a lua decizii emotionale insa foarte rar gresite.