Tipul de inteligenta al fiecarei zodii

Fiecare zodie are un anumit tip de inteligenta. Acest tip de inteligenta este dictat de personalitate si planeta care ne guverneaza, influentand implicit modul de gandire, puterea de memorare si capacitatea de creativitate si imaginatie. Nu se poate vorbi de zodii mai inteligente sau mai putin inteligente, insa exista diferente clare in modul in care fiecare zodie rezolva probleme bazandu-se pe tipul sau propriu de inteligenta.

Berbecul, inteligenta inventiva

Berbecii raman mereu copii in adancul inimii si de aceea, pentru nativii acestei zodii inteligenta merge mana in mana cu inventivitatea, puterea de improvizare si capacitatea de renovare. Atunci cand berbecii fac ceva ei se straduiesc sa exceleze si sa inoveze. Berbecii isi doresc sa fie intotdeauna primii, sa exploreze teritorii virgine. In acelasi timp, acestia sufera din cauza limitarii care este cealalta fata a acestui tip de inteligenta si anume viziunea unilaterala, predispozitia de a-si pune toata energia in spatele unor opinii care nu ii apartin. Nativii zodiei berbec sunt stabili, dar gata sa preia chiar si cele mai neobisnuite idei pe care le pot sustine, fiind maestrii in arta convingerii.

Taurul, inteligenta asezata pe tipare fixe

Taurii sunt caracterizati de spiritul practic, de simplitate si judecata sanatoasa. Acestia au unul dintre cele mai eficiente tipuri de inteligenta, respectiv inteligenta care nu poate fi exploatata pentru ca este o inteligenta practica, bine determinata, o inteligenta care are nevoie de dovezi. Taurii sunt inradacinati in concret, dar din acest motiv pot deveni victimele aparentelor. Desi sunt buni observatori, nativii asimileaza incet si revin de multe ori asupra informatiilor. Sub influenta lui Venus in semn de pamant, inteligenta taurilor este mai degraba sensibila la greutatea pe care o au ideile si nu lasa loc de flexibilitate. Odata ce a luat o decizie, nativul din zodia taur isi va schimba cu greu opinia.

Gemenii, inteligenta vie

Nativii din zodia Gemeni sunt considerati de unii superficial in sensul ca nu se concentreaza asupra detaliilor si prefera sa actioneze imediat, prompt fara perioada de gandire sau de analiza. Acest lucra se intampla pentru ca mintea nativilor din zodia gemeni absoarbe rapid idei noi, iar inteligenta acestora este mobila si rapida, sarind cu usurinta de la o idee la alta. Nativii din gemeni sunt cel mai mobil semn al zodiacului, in permanenta nevoie de schimbare, similar cu un cameleon in elasticitatea lor. Au inclinatie catre arta si literatura, in mod special poezie, pentru ca au capacitatea de procesa cuvinte, nu senzatii, impulsuri sau emotii cum este cazul altor zodii.

Citeste si:  Totul despre ascendent

Rac, inteligenta emotiva

Racii sunt caracterizati de emotie si o inteligenta senzoriala care pune accentul pe memorie si intuitie. Este vorba despre o inteligenta timida, tinuta pe loc de prejudecati sentimentale si subiectivitate care poate cadea usor in iluzie. Abia cand sunt eliberati de aceasta emotivitate, cand invata sa o transforme in forta, nativi din rac isi arata adevarata inteligenta, cea a sentimentelor marete. Atunci cand spiritul racului domina partea emotionala si acesta reuseste sa se maturizeze, inteligenta sa devine aproape materna, ghicind, intuind si conducand ideile pe drumul catre succes. Racii reusesc sa se ridice deasupra inteligentei reci, care doar aparent pare mai eficienta si devin adevarate forte creative. Pentru nativul din zodia rac, luna este cel mai bun sfetnic.

Leu, inteligenta vointei

La nativii din zodia leu totul este centrat in jurul egoului, al sinelui, iar inteligenta nu face exceptie. Pentru leu, inteligenta este o lupta constanta intre ego si vointa in care tot ceea ce are legatura cu tot ceea ce tine de satisfactia proprie este benefica. Fiecare propozitie a nativilor din zodia leu incepe cu „eu”, iar in jurul acestui concept se centreaza totul dand iluzia de omnipotenta. Din acest motiv, leul este uneori un partener dificil, iar alteori propriul sau dusman. Leii au tendinta de a altera realitatea pentru a-si mangaia egoul, insa in acelasi timp, cand reusesc sa isi tina acest ego sub stapanire, gandirea le este creatoare, o adevarata forta a naturii. Leii sunt nascuti pentru a fi lideri, iar inteligenta lor se axeaza pe aceasta putere, creativitate si capacitate a de a inspira si a atrage succes.

Fecioara, inteligenta analitica

Ratiunea este una dintre caracteristicile de baza ale acestei zodii. Nativul din zodia fecioara se bazeaza pe logica si demonstreaza o inteligenta practica, ancorata in concret. Acestia gandesc in detaliu, atat la efectele imediate cat si la efectele pe termen lung ale fiecarei actiuni, ajung astfel sa consume uneori prea multa energie mentala pe scenarii inca neintamplate. Fecioarele se definesc prin predispozitie catre memoria in detaliu, acestia nu uita ceea ce poate deveni intimidant pentru cei care ii inconjoara. Tendinta de a critica aspru, obsesia pe detalii si predispozitia de a crea scenarii fataliste sunt punctele negative ale tipului de inteligenta al acestei zodii. Fecioarele adora ordinea si de aceea opereaza matematic si se concentreaza pe solutii cu eficienta deja demonstrata. Mercurul in semn de pamant inseamna ca fecioarele se afla intr-un permanent dialog interior.

Citeste si:  Calitatile zodiilor

Balanta, inteligenta asociativa

Nativi din zodia balanta sunt guvernati de Venus in semn de aer, de aceea gandesc in termeni asociativi. Pentru balante, fiecare concept, fiecare fenomen trebuie asociat in baza legaturilor cauza – efect. Acesta este modul in care balantele invata, construind legaturi, iar pentru aceasta au nevoie de creativitate. Nativii din aceasta zodie gasesc cu usurinta cea mai practica si cea mai corecta opinie, dar prefera sa mearga pe solutii deja testate, evitand improvizatia cand vine vorba de rezolvarea problemelor. Acestia nu retin detalii evidente, au o memorie generala care tine minte selectiv, doar detalii importante afectiv. Spre deosebire de leu, balanta nu mai este blocata in ego, fiind mai degraba concentrata pe munca in echipa, noi in loc de eu.

Scorpion, inteligenta profunda

Scorpionul este un semn al nevazutului, al subtilului si ocultului, iar inteligenta sa este puternic ancorata de alte simturi decat cele comune. Scorpionii vad lumea in simboluri si sunt adesea pe o cu totul alta lungime de unda decat cei din jur: tin minte detalii carora altora le par lipsite de importanta, dar uita lucruri de maxima importanta pentru altii. Nativii din zodia scorpion sunt ghidati de curiozitate, de nevoia de a dezvalui mistere a cauta si a dezgropa energia sexuala care ii defineste. Acestia traiesc pentru mister, pentru a descifra inexplicabilul si adesea vad lumea intr-un mod pe care altii nu il pot intelege. Scorpionii se concentreaza pe ceea ce este esential, sunt un spirit critic care nu se da in laturi de la multe atunci cand puterea intuitiei le dicteaza calea.

Sagetator, inteligenta libertatii

Inteligenta sagetatorului se orienteaza pe cauza si efect, reusind sa pastreze echilibrul intre concret si abstract care pune alte zodii in dificultate. Sagetatorii sunt cei care au intotdeauna o explicatie pentru ca mintea nu li se odihneste niciodata. Gandesc in elemente mobile, in imagini si miscare, iar solutiile pe care le gasesc la probleme nu se concentreaza atat pe rezolvarea in modul cel mai practic si eficient, ci pe rezolvarea in modul in care le ofera cea mai mare libertate. Nativii din zodia sagetator sunt optimisti si tind sa isi creeze propriul univers mintal. Prefera sa aproximeze decat sa gaseasca solutii exacte si se lasa rareori afectati de emotii – proprii sau ale altora. Sagetatorii sunt marii exploratori gata sa cartografieze teritorii inca virgine.

Citeste si:  Zodiile la superlativ

Capricorn, inteligenta ca virtute

Ca si anotimpul in care nativii acestei zodii sunt nascuti, inteligenta lor este una rece, care pune accent pe precizia in detaliu. Capricornii se concentreaza pe modul in care se pot folosi de anumite concepte, situatii si chiar persoane. Tot ceea ce acestia asimileaza trebuie sa fie folositor din punct de vedere practic. Nativii din zodia capricorn sunt austeri, nu lasa emotia sa le influenteze gandirea, iar orice plan pe care acestia il urmeaza are ca finalitate avansarea in rang social sau in ceea ce priveste imaginea. Acestia invata usor si fac la fel de usor corelari utile, dar este lent si prefera sa mediteze si sa se reculeaga atunci cat are ocazia. Capricornii se orienteaza spre sine si sunt obiectivi, logici, reci si detasati.

Varsator, inteligenta vizionara

Varsatorul este zodia vizionara, cu o minte care se concentreaza pe viitor si un flux de idei rapid, greu de inteles pentru altii. Nativii din zodia varsator sunt axati pe concepte si idei abstracte care nu reusesc sa se inscrie in tipar, dar care inglobeaza viitorul si trecutul, vazutul si nevazutul. Imaginatia le este uriasa, iar creativitatea pe masura, insa de multe ori se multumesc cu ganditul, nemaitrecand la punerea in practic a ideilor. Varsatorii lucreaza bine in grupuri, iar multumita lui Uranus, caracterul le este imaterial si fluid, neacceptand limite sau bariere in gandire. Inteligenta varsatorilor este intotdeauna orientata catre progres.

Pesti, inteligenta afectiva

Pesti sunt zodia a carei inteligenta este cel mai puternic afectata de sentimente si de aceea acestia accepta cu greu notiunea de imposibil. Neptun ofera nativilor din aceasta zodie putere intuitiva si capacitatea de a gasi puterea de credinta chiar si in situatii considerate imposibile de alte zodii. Inteligenta nativilor din zodia pesti este spiritualizata, disociata de material. Pestii gandesc dincolo de ratiune, material, vointa, dorinta, stiinta sau preconceptii, ei isi hranesc mintea, trupul si sufletul cu iubire si sentimente profunde.