conturi in euro

Dieta volumetrica: slabeste mancand pe saturate

Este posibil sa slabesti fara sa reduci cantitatea de alimente pe care o consumi? Conceputa de o profesoara americana, dieta volumetrica are ca scop favorizarea satietatii, mizand pe alimente cu densitate calorica redusa. Iti spunem totul in cele ce urmeaza.

Ideea ca o persoana care doreste sa slabeasca trebuie sa-si limiteze drastic cantitatea de alimente consumate este una persistenta. Cu toate acestea, dieta volumetrica demonstreaza contrariul, datorita densitatii calorice. Dieta volumetrica permite astfel sa mananci pana te saturi, fara sa te simti vinovat. Conceputa de prof. Barbara Rolls, profesoara americana de nutritie, scopul acestei diete este de a selecta mai bine alimentele.

Dieta volumetrica: in ce consta aceasta metoda de slabire?

Dieta volumetrica pune accentul pe satietate, adica pe senzatia de „nu mai mi-e foame” care apare in mod normal dupa ce am terminat de mancat si care ne impiedica sa gustam intre mese.

Pentru a favoriza satietatea, dieta volumetrica recomanda sa ne bazam alimentatia pe produse cu densitate energetica redusa: mai clar, acestea sunt alimentele care contin putine calorii in raport cu volumul lor total.

Citeste si:  Dieta Kot: ce este? Este aceasta eficienta?

Cheia regimului volumetric este apa: intr-adevar, alimentele bogate in apa tind sa „umple” bine stomacul, ceea ce permite atingerea mai rapida a celebrei senzatii de satietate.

Un exemplu pentru a intelege: o portie de struguri proaspeti (aproximativ 110 Kcal) va satura mai mult timp decat aceeasi cantitate (in calorii) de stafide, datorita aportului de apa. Prin urmare, este o alegere mai buna atunci cand incerci sa slabesti!

Care sunt alimentele recomandate in cadrul unei diete volumetrice?

Dieta volumetrica: care sunt alimentele permise? Dieta volumetrica clasifica alimentele in 4 categorii:

Categoria 1 este cea pe care o poti consuma in orice cantitate si in orice moment al zilei: aici se regasesc majoritatea fructelor si legumelor (inclusiv rosiile, broccoli si ciupercile; in schimb, legumele care contin amidon, cum ar fi cartofii dulci, sunt excluse din aceasta categorie), precum si bulionul (de carne, legume, peste…).

Categoria 2 trebuie consumata in portii moderate si numai in timpul meselor: aceasta include cerealele integrale (paine, paste, orez integral…), proteinele slabe (curcan, porc, pui…) si lactatele cu continut redus de grasimi (iaurturi cu 0% grasime, lapte degresat…).

Categoria 3 trebuie consumata in portii mici, numai in timpul meselor si nu in fiecare zi: cereale rafinate (paine alba…), deserturi, branzeturi si produse lactate.

Categoria 4 contine alimente foarte calorice in raport cu volumul lor si trebuie rezervata pentru evenimente exceptionale: chipsuri, bomboane, prajituri, biscuiti aperitiv, seminte oleaginoase… Alcoolul face, de asemenea, parte din aceasta a patra categorie.

Citeste si:  Pepene rosu

Dieta volumetrica: cum se pune in practica?

Dieta volumetrica recomanda 3 mese principale pe zi (dar o singura masa cu desert) si doua gustari (de exemplu: la ora 11 si la ora 16).

De ce sa completam dieta volumetrica cu activitate fizica?

In plus, dieta volumetrica impune o activitate fizica regulata. Profesoara Barbara Rolls recomanda sa faci 150 de pasi in plus in fiecare zi in prima saptamana, pentru a ajunge la 1000 de pasi pe zi dupa 7 zile. Obiectivul final este de a face 10 000 de pasi pe zi. Pentru aceasta, este necesar sa instalezi o aplicatie „podometru” pe telefon sau sa investesti intr-un ceas inteligent!

Dieta volumetrica: ce parere avem despre ea?

In teorie, dieta volumetrica preia principiile unei alimentatii echilibrate: o mai buna hidratare, mai multe fibre alimentare, mai putine produse ultra-procesate.

Cauta toate stirile de ultima ora de pe Ghimpele. Vei afla tot ce s-a intamplat astazi in Romania.