3 trucuri pentru a nu te mai ingrijora cu privire la parerea celor din jurul tau

Inainte de a ne lansa intr-o eventuala relatie amoroasa sau amicala, avem tendinta de a ne intreba ce parere au cei din jurul nostru despre noi. Descopera insa citind acest articol care cele trei tehnici de pus in aplicare pentru a regasi increderea in sine si pentru a gasi in acelasi timp curajul de a te lansa, in loc sa cauti o constanta aprobare.

Atunci cand intalnim o noua persoana, unul din reflexele primare este urmatorul- ne intrebam daca aceasta ne apreciaza. Felul in care raspundem acestei intrebari va determina viitoarele noastre actiuni.

Daca ne gandim ca aceasta persoana ne apreciaza, vom aprofunda aceasta relatie de prietenie. In timp ce daca observam un sentiment negativ din partea sa, ne vom « eclipsa » cat mai repede, pentru a nu suferi din cauza rusinii sau a umilintelor.

Calmeaza criticile. Cel mai adesea avem tendinta de a fi siguri de aprecierea unei persoane inainte de a-i afla gandurile sau sentimentele. Este un reflex de aparare care ne poate impiedica sa ne apropiem atunci cand atunci cand cele doua parti asteapta un semn unele de la altele. In acele momente avem tendinta de a ne autocritica si a remarca fiecare din defectele noastre. Dar cel mai bine ar fi sa faci un efort si sa re gandesti care iti sunt calitatile pe care le apreciezi pentru a calma aceasta autocritica.

Citeste si:  Accesorii pentru masculinitate si sarm

Creeaza legaturi. Pentru a nu ne mai face griji cu privire la ceea ce gandesc ceilalti despre noi, cel mai bine ar fi sa le dam cele mai bune motive pentru a ne iubi. Privirea celorlalti se indreapta asupra actiunilor si nu asupra a ceea ce suntem prin natura.

Uita de teama. In loc sa petrecem zile si zile gadindu-ne daca cineva ne apreciaza sau nu, alimentand gadurile negative, cel mai bine ar fi sa te concentrezi asupra lucrurilor pe care le ai de facut. Ai incredere in tine, lasa teama deoparte si lanseaza-te in actiunile pe care ti le propui.