Sfaturi utile pentru mentinerea unui sistem de supraveghere cat mai eficient

sistem de supraveghereExista din ce mai multe sisteme de supraveghere instalate atat in mediul business, cat si in mediul privat. Totusi, doar o parte dintre ele se dovedesc eficiente, restul avand o serie de probleme legate de modul in care au fost instalate si de modul in care au fost administrate.

Un sistem de supraveghere video eficient trebuie sa fie ingrijit, iar acest lucru presupune timp si o serie de cunostinte.

Cei de la www.comod.ro au oferit o serie de informatii utile si de sfaturi legate de exploatarea sistemului.

Ce trebuie facut in acest sens?

Curatarea camerelor de supraveghere. Este extrem de important ca sistemul de camere de supraveghere sa fie curatat frecvent. Adeseori, camerele sunt murdarite cu praf, noroi sau chiar cu picaturi de apa, ceea ce duce la o vizibilitate scazuta si la probleme in cazul in care intervine ceva neprevazut.

Tinerea sub control a vegetatiei. Ocazional, trebuie sa se verifice daca obiectul supravegheat, cum ar fi usa unei incaperi, este inca vizibil. De multe ori, vegetatia poate sa puna probleme si poate sa intervina in cadru. Pentru a preveni obstructionarea obiectivelor, este esential sa se taie ocazional tufisurile, copacii si alte elemente vegetale.

Verificarea coroziunii. Conectorii camerelor prezinta riscul de a suferi de coroziune, mai ales daca este vorba despre niste camere exterioare. Este important ca in momentul in care se gaseste un conector ruginit sa fie inlocuit cat mai repede, pentru a se evita alte riscuri.

Citeste si:  Electronice si electrocasnice – Cateva trucuri pentru intetinerea lor

Verificarea cablurilor. Ocazional, trebuie sa se verifice toate cablurile si sa se asigure functionarea corecta a lor. Este esential sa fie verificate atat cablurile de alimentare cat si cele care duc la DVR si la monitor. Un singur cablu stricat poate sa duca la o eficienta scazuta a intregului sistem de supraveghere.

Eliminarea prafului din DVR. La fel ca si in cazul unui computer, odata cu trecerea timpului DVR-ul acumuleaza praf. Acest praf poate sa incetineasca capacitatea de reactie a produsului si chiar sa duca la uzura sa. Tocmai de aceea, este bine ca ocazional sa se elimine praful. Se poate face acest lucru cu ajutorul unui aspirator de masina sau cu o carpa moale.

Verificarea periodica a functionarii inregistrarii. O data pe saptamana este bine sa se verifice daca inregistrarea functioneaza asa cum ar trebui sa o faca.

Verificarea pozitiilor camerelor si a luminilor. Este posibil ca din greseala sau din diverse motive, pozitia camerelor sa se schimbe. Nu trebuie ca pozitia sa se schimbe mult pentru a scadea gradul de eficienta si pentru a scoate din cadru obiectivul supravegheat. Tocmai de aceea, trebuie sa fie verificata ocazional. De asemenea, trebuie sa fie verificate luminile care asigura o supraveghere corecta pe timp de noapte.

Setarea orei si a datei corecte. In cazul unor probleme, cum ar fi un furt din locuinta, aceste informatii se pot dovedi foarte importante.