Cum imi aleg cea mai buna friteuza?

Toata lumea adora cu siguranta cartofii aurii si crocanti sau alte alimente prajite- creveti, carnea, churros, gogosi, etc. Iar in friteuza poti frige orice, de la micul dejun si pana la desert! Pe placul tuturor gurmanzilor, friteuzele, sunt cei mai buni aliati.

Traditionale sau moderne, electrice sau nu, simple sau extrem de functionale, friteuzele sunt cele care iti vor permite sa creezi superbe retete, crocante si gurmande.

Dar daca vrei sa te bucuri de cele mai sanatoase mese, trebuie neaparat sa alegi o friteuza fara ulei. Vei consuma deci mai putina materie grasa, vei evita mirosurile neplacute si vei face in acelasi timp economii, deoarece nu vei mai cumpara ulei.

Care sunt elementele de care sa tii cont?

Capacitatea cuvei. Este vorba, in acest caz, de a raspunde la intrebarea- pentru cate persoane vrei sa prepari cartofi prajiti? In medie, ai nevoie de 250 de grame pentru fiecare persoana. Cuvele friteuzelor fara ulei pot varia de la 700 de grame la 1,5 kilograme.

 

Timpul de pregatire. Acesta poate varia in functie de puterea si de capacitatea cuvei. Trebuie sa stii ca acesta poate varia intre 12 minute si 45 de minute.

Oprirea automata si ergonomia. Trebuie sa te informezi si cu privire la facilitatea in utilizare. Oprirea automata este un criteriu si el foarte important de care sa tii cont. Poti sa faci si altceva prin casa sau prin bucatarie, fara sa fii cu ochii pe friteuza non stop. Un alt detaliu practic- prezenta unui hublou in fata sau deasupra pentru a urmari evolutia pregatirii preparatelor.

Citeste si:  Electronice si electrocasnice – Cateva trucuri pentru intetinerea lor

Accesoriile si posibilitatea prepararii de alte alimente. In principiu, aproape toate modelele de friteuza permit pregatirea si de alte alimente in afara de cartofi. Se mai pot pregati in ele creveti, cordon-bleu, pui.. iar printre accesoriile disponibile se numara si lingurita de dozaj, cartile de retete sau timerele.