Beneficiile rosiilor si ale sucului de rosiilor

suc-de-rosiiRosiile sunt o leguma foarte populara si consumata la noi in forme din cele mai diverse, de la bulion, suc de rosii si pana la salate, muraturi si chiar prajituri. Rosia este pretuita pentru valoarea sa nutritiva, la fel de mult ca pentru gustul ei delicios. Atat gustul, cat si beneficiile pentru sanatate ale rosiilor au fost foarte apreciate din timpuri indepartate. Rosiile sunt ingrediente esentiale in dietele multor culturi.

Rosiile cultivate natural contin multe substante nutritive valoroase, inclusiv licopenul, care au fost legate de prevenirea cancerului. Cel mai simplu mod de consum este sa le spalati si sa le consumati in salate, dar se poate face acasa si suc de rosii cu aparate specializate in a extrage sucul rapid. Lycopenul este un puternic antioxidant. Antioxidantii sunt substante nutritive care pot incetini sau repara daunele care pot fi cauzate atunci cand celulele corpului metabolizeaza oxigenul. Deoarece celulele primesc oxigen, legaturile moleculare se pot rupe, cauzand produse numite radicali liberi.

Antioxidantii pot, de asemenea, ajuta la mentinerea sistemului imunitar al organismului, reducand cazurile de afectiuni si boli asociate cu un sistem imunitar slabit.

Rosiile contin alte substante nutritive benefice, inclusiv beta-caroten si luteina, precum si vitamina A, vitamina C si vitamina E. De asemenea, sunt bogate in potasiu. In plus, nutrientii din tomate devin mai puternici sau mai eficienti atunci cand sunt combinati cu alte alimente.

Citeste si:  Perne decorative pentru un plus de culoare

Disponibile pe tot parcursul anului in magazine, aceste legume sunt recomandte a fi consumate cel putin de cateva ori pe saptamana.